Sport

Újabb magyar kézitehetség igazolt a Nantes női csapatához

Franciaországban folytatja pályafutását Kajdon Blanka, aki egy szezon után távozik a norvég Molde csapatától és a Nantes-hoz szerződik.

A 21 éves irányító a pályafutása során a NEKA, a Vasas, majd a Siófok játékosa volt, és tavaly nyáron a norvég élvonalban szereplő Molde HK Elite csapatához igazolt.

Az utánpótlás-válogatott játékos – aki a felnőtt válogatottnál eddig csak kerettag volt – a szezon 21 mérkőzésén 31 góllal és 51 assziszttal segítette csapatát.

A Nantes két évre szerződtette, Romuald Notari technikai igazgató azt mondta, bízik benne, hogy a gyors és kreatív játékáról, illetve a modern kézilabdáról alkotott víziójáról ismert fiatal magyar pluszt ad majd a jövő évi csapathoz.

A klub honlapja kiemelte, hogy a magyar játékos 2018-ban, 2019-ben és 2021-ben a korosztályos Európa-bajnokság legértékesebb játékosa volt.

Mindig nagyszerű élmény Nantes-ban, egy igazi kézilabdavárosban játszani. Fantasztikus rajongók és hihetetlen légkör jellemzi a csarnokot. Alig várom, hogy a következő szezonban ott játszhassak, és együtt elérhessük a céljainkat

– nyilatkozta.

Kajdon nem egyedüli magyar lesz a Nantes-nál, hiszen a Mosonmagyaróvár válogatott beállósa, Pásztor Noémi is ott folytatja.

Kapcsolódó
Franciaországba igazol a magyar válogatott kézilabdázó
Pásztor Noémi a következő szezontól a Neptunes de Nantes csapatát erősíti majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik