Sport

A szegedi kézicsapat edzője: Aki az idei Veszprémet kiüti a BL-ből, az megérdemli, hogy megnyerje

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Telekom Veszprém csütörtök este is hétgólos győzelmet aratott a Pick Szeged elleni Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő második meccsén, ezzel 76-62-es gólkülönbséggel jutott tovább.

A hazai csapat végig hatalmas fölényben kézilabdázott és még azt is megengedhette magának, hogy a második félidőből 10-12 percet lazára vett. Végül így is 39-32-re nyert.

„Sportemberek vagyunk, és szerettük volna ledolgozni a hátrányt, még ha ez nem is volt reálisnak mondható cél. Ezáltal belementünk egy futós mérkőzésbe, ami a hazaiaknak nagyon kedvezett.

Mikler Roland jól megfogalmazta: aki az idei Veszprémet kiüti a BL-ből, az megérdemli, hogy megnyerje a sorozatot. Ezt most én is úgy gondolom

– nyilatkozta Kárpáti Krisztián szegedi vezetőedző a meccs után.

Vasvári Tamás / MTI Kárpáti Krisztián, a Pick Szeged vezetõedzõje a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének visszavágóján játszott Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged mérkõzésen a Veszprém Arénában.

A szakember kiemelte, hogy annyi technikai hibával, amennyit csapata vétett, nem lehet egy ennyire erős együttest legyőzni. Nem csoda, hogy Kárpáti kiemelte a hibák számát, 18-szor szórta el a labdát a Szeged. Kárpáti megjegyezte, a fizikális és a mentális dolgaikat vissza kell állítaniuk, ugyanis az elmúlt időszakban sok minden nehezítette a felkészülésüket.

„Nem keresek kifogásokat, a Veszprém jobb volt mindkét meccsen, nekünk csak fellángolásaink, pillanataink voltak. Megpróbáljuk majd a Magyar Kupában vagy a bajnokságban bizonyítani, hogy tudunk ennél jobban is kézilabdázni” – mondta.

A két csapat a bajnokság alapszakaszában áprilisban biztos találkozik, de alighanem a Magyar Kupa döntőjében is összecsapnak majd májusban. Lesz tehát esélye javítani a szegedieknek is.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik