Sport

A Veszprém újra elverte a Szegedet a BL-nyolcaddöntő visszavágóján

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Telekom Veszprém kézilabdacsapata idegenbeli sikere után odahaza is legyőzte a Pick-Szegedet, így bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

A magyar rangadó első meccsén hatalmas fölényt dolgozott ki a Veszprém, 37-30-ről kellett volna visszakapaszkodnia a vendég Szegednek. Ehhez képest a hazaiak azonnal 3-0-ra elhúztak és annyira magabiztosan őrizték az előnyüket, hogy egyenlíteni sem tudtak a vendégek. A félidő derekán 7-6-os állást követően nyílt az olló és a hajrában 19-13-ra is vezetett a Veszprém, de szünetre két gól elolvadt az előnyből. A gólszám azonban jól mutatja, mennyire nem működött a szegediek védekezése.

Térfélcsere után ismét háromszor egymás után betalált a Veszprém és szegény Nagy Martin hiába fogott több nagy ziccert is, sorra adta el a labdákat támadásban a Szeged. A meccs vége előtt 11 perccel már harmincnál járt a hazai együttes – igaz, pont egy véleményes találat volt, mert a gólvonalon nem haladt át a labda a visszajátszások alapján.

A vége 39-32 lett úgy, hogy a második félidőben szinte csak szórakoztak a hazaiak, vagyis kettős győzelemmel, 14-es különbséggel jutott tovább.

A legjobb nyolc között a dán Aalborg lesz a Telekom Veszprém ellenfele.

A visszavágó statisztikái.
Kapcsolódó
Oktatott a Veszprém a szegedi BL-csatában
Csoda kellene a Szegedtől a visszavágón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik