Sport

Foci után tenisz-világbajnokságot is rendez Szaúd-Arábia

Fayez Nureldine / AFP
Fayez Nureldine / AFP

A következő három évben Szaúd-Arábia lesz a női tenisz WTA-világbajnokság házigazdája.

A női versenyeket szervező WTA csütörtökön közölte, hogy 2026-ig Rijád ad otthont szezonzáró nyolcfős szupertornának. A döntés hátterében alighanem az áll, hogy 5,5 milliárd forintnak megfelelő összdíjazású torna lesz, ami 70 százalékos növekedés a 2023-as vébéhez képest. Nem volt a korábbi világbajnokságoknak állandó helye, a tavalyi tornát Mexikóban rendezték.

A női tenisz legendás alakjai közül korábban Martina Navratilova és Chris Evert is élesen bírálta a tervezetet, csatlakozva a jogvédő csoportok kritikájához, mely szerint a nők jelentősen háttérbe szorulnak a szaúdi társadalomban.

Férfi részről eddig az U20-as ATP-világbajnokság költözött Dzsiddába, és a szaúdi vezetés sajtóhírek alapján több milliárd dollárt szán a további terjeszkedésre a teniszvilágban.

Kapcsolódó
Hihetetlen döntőben, tizenegyesekkel verték Messiék Franciaországot
Az argentin labdarúgó-válogatott nyerte meg a katari világbajnokságot, miután 2-2-es rendes játékidőt, majd a hosszabbításban esett egy-egy gólt követően tizenegyesekkel legyőzte a címvédő Franciaországot. Pedig Kylian Mbappé három gólt is szerzett, de a büntetőknél két csapattársa is hibázott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik