Sport

Valter Attila csapattársát hordágyon vitték el a tömegbukás után

Az előző két Tour de France győztese, Jonas Vingegaard csütörtökön bukott a baszk országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszán.

A baleset 36 kilométerre a céltól történt, amikor az egyik versenyző lejtmenetben nagy sebességnél elesett. Ez indította be a láncreakciót, amely során számtalan versenyző esett hatalmasat, Vingegaardon kívül olyan nagyágyúk is buktak, mint Primoz Roglic és a kórházba kerülő Remco Evenepoel.

Vingegaard láthatóan komoly sérülést szenvedett, alig tudott mozogni, felállni sem tudott, így az orvosoknak már az árokban kezelniük kellett. Ijesztő látvány volt, hogy végül oxigénmaszkkal és nyakmerevítővel szállították kórházba.

Csapata, a Valter Attilát is foglalkoztató Visma-Lease a Bike csapata későbbre ígért tájékoztatást Vingegaard állapotáról.

A tömegbukás után a szervezők úgy döntöttek, hogy semlegessé nyilvánítják a szakaszt, azaz az összetett eredményébe nem számít bele a csütörtöki etap.

Frissítünk!

A Visma-Lease a Bike csapatának csütörtök esti tájékoztatása szerint eltört Vingegaard kulcscsontja, valamint több bordája is, így biztosan több hetes kihagyás vár rá. Evenepoelnak szintén eltört a kulcscsontja, valamint a jobb lapockája, ezért műtét vár rá. Kettejükön kívül Roglic is feladta a Baszk körversenyt.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik