Sport

„Higgyetek, mert készen állunk” – kiderült az olimpiára kijutott kéziválogatott egyik titkos rituáléja

MKSZkezilabda / Youtube
MKSZkezilabda / Youtube

A magyar férfi kézilabda-válogatott 12 év után jutott ki ismét az olimpiára. A részvétel jogát a tatabányai rendezésű selejtezőtornán harcolta ki a csapat, amely megverte Tunéziát, kikapott Norvégiától, majd az utolsó játéknapon nagy fordítást követően kerekedett felül Portugálián. A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) dokumentumfilmet forgatott a tornáról, amit három részben ad közzé, az első rész március 30-án, szombaton jelent meg.

„Higgyetek magatokban és a csapatban, mert készen álltok.  Nagyszerű pillanat, hogy itt lehettek, megérdemlitek, mert készen álltok erre a tornára és erre a meccsre. Mindenki készen áll erre a meccsre! Higgyetek, higgyetek, mert készen állunk, fiúk” – mondta Chema Rodríguez az első meccs előtt, majd azzal folytatta, hogy élvezze ki a csapat a pillanatot, mert nagyon szerencsés a válogatott, hogy hazai pályán, a saját szurkolói előtt meccselhet az olimpiai részvételért.

Aztán elhangzik, hogy lapadu.

A videóból kiderül, ez egy nyújtógyakorlatra, valamint egyfajta táncra utal, ami jó hangulatot teremt a csapaton belül, amit az idei, ötödik hellyel véget ért Európa-bajnokságon kezdett el a válogatott és azóta is alkalmazza. Ezt a táncot a videóban meg is mutatják.

Betekintést kapunk az öltözői hangulatba, abba, hogy a Tunézia elleni meccs félidejében, 17-10-nél Chema azt mondja, nem kér mást, csak hogy egy góllal nyerje meg a csapat a második félidőt. A kapitány egyébként végig nagyon pozitív üzeneteket mondd a játékosoknak. A vége 33-24 lett ide.

A második rész vasárnap, a harmadik pedig hétfőn jelenik meg.

Kapcsolódó
Kézilabda: egy igazi csapat az olimpián – de miért tekintjük csodaközeli teljesítménynek a kijutást?
A magyar válogatott kijutott minden idők legszínvonalasabb olimpiai férfi kézilabdatornájára. Arra a tornára, amelyre a legnehezebb odakerülni, de amely, ha a részvétel kivívása sikerült, a legegyszerűbben zárható jó eredménnyel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik