Sport

A Szeged edzője a Veszprém elleni BL-zakó után: Voltak olyan pillanatok, amikor kissé kellemetlenül éreztem magamat

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Momir Ilic vezetőedző szerint fantasztikusan játszott a Veszprém csütörtökön, amikor 37-30-ra nyert a Szeged otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén.

„Fantasztikusan játszottunk, különösen az elején. Nagyon jól összeállt a védekezésünk és stabilan játszottunk.

Rodrigo Corrales fantasztikusan védett, hiszen 15 védéssel zárt

– értékelt a szakember a sajtótájékoztatón.

Hozzátette: örül, hogy azok is jó meccset játszottak, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak. Ilic hangsúlyozta, ez csak a párharc első meccse volt, Veszprémben lesz még egy találkozó, amelyre szintén jól fel kell készülniük, és egy kicsivel jobbnak kell lenniük, mint Szegeden, mert biztos benne, hogy ellenfelük is remekül felkészül majd.

A szegediek egyszer sem vezettek az egész meccsen. A visszavágót április 4-én 18.45-től rendezik, a továbbjutóra a dán Aalborg HB vár.

Kárpáti Krisztián szegedi vezetőedző kiemelte: nem erre készültek, bár tudták, hogy a Veszprém nagyon erős csapat.

„Csak gratulálni tudok nekik, a játék minden elemében jobbak voltak nálunk. Ennyi hibával egy ilyen jó csapat ellen nem lehet kézilabdázni. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk szorosabbá tenni a mérkőzést.

Voltak olyan pillanatok, amikor kissé kellemetlenül éreztem magamat, mert szétesett a játékunk

A tréner elmondta, sajnálják, hogy nem tudták kiszolgálni a közönségüket, a visszavágóra pedig megpróbálnak a lehető legjobban felkészülni, és taktikailag, illetve fizikálisan is rendbe tenni a csapatot.

„Láttuk már a BL-ben, hogy egy-egy csapat ki tud fogni nagyon jó napot és nagyon gyengét is. Sajnos, ma gyengék voltunk, de a visszavágón megpróbálunk tisztességesen helyt állni és csodát tenni” – magyarázta.

Egy évvel ezelőtt a Veszprém 13 góllal nyert Szegeden a BL-nek ugyanebben a fázisában, de Ligetvári Patrik az MTI-nek elmondta, nem annak a meccsnek a felvételeiből készültek a mostani összecsapásra, hanem például azt nézték vissza, amikor a bajnoki döntő első mérkőzésén kikaptak nagy riválisuk otthonában.

„Úgy készültünk, hogy ez a Szeged tényleg jó csapat. Az elején sikerült előnyt kialakítanunk, de utána mintha megálltunk volna, jobban már nem tudtunk elhúzni. Bár a végén sikerült egy kicsivel nagyobb különbséget kiharcolnunk még pluszban” – vélekedett a válogatott védekező-specialista.

Hozzáfűzte, nem érezte kimondottan magabiztosnak a sikerüket, mert a hazaiak többször is közel voltak hozzájuk, amikor visszajöttek három gólra, ilyenkor nagyon kellettek Rodrigo Corrales bravúrjai. Mint rávilágított, a szegediek próbálkozott öt-egyes, majd hatos falas védekezéssel is.

Tényleg nagyon nehéz mérkőzés volt számunkra, el is fáradtunk rendesen

Ligetvári szerint a hétgólos különbség ellenére abszolút nem lehet kijelenteni, hogy eldőlt a párharc, főleg a mai kézilabdában. Példaként azt említette, hogy az első félidőben ők is viszonylag gyorsan kidolgozták az előnyüket, ezért nagyon kell majd figyelniük egy hét múlva, nehogy a Szeged vissza tudjon jönni a párharcba. Az utolsó percben a balátlövő gólt is szerezhetett volna, de nem vitte végig a labdaszerzés utáni lerohanást, inkább passzolt.

„Nagyon vizes volt a kezem, ahogy Bánhidi Bencével küzdöttem egész meccsen. Megfogtam a labdát, de éreztem, hogy inkább le kell adnom Agustin Cassadónak” – mesélte.

A hazaiaknál Bánhidi Bence hat lövésből három gólt szerzett, pedig – mint elmondta – kisebb bokasérülése miatt nem sokat edzett a mérkőzés előtt.

„Összességében jól vagyok. Tény és való, hogy van egy kis fájdalmam, mert a legutóbbi válogatott meccsen megsérültem, de a mérkőzés közben nem éreztem a problémát” – nyilatkozta az olimpiai kvótás válogatott beállója.

Hozzátette, a hazai meccs nem úgy sikerült, ahogyan tervezték. Nagyon rosszul kezdtek – a tizedik percben már hatgólos hátrányban voltak –, és ez rányomta a bélyegét az egész találkozóra.

„Sajnálom, hogy így kezdtük a meccset, mentálisan sokat kivett belőlünk, hogy folyamatosan kapaszkodtunk vissza, és próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe.

Küzdöttünk, hajtottunk, de amikor ott volt a lehetőség, hogy visszajöjjünk mínusz kettőre, vagy éppen egyre, akkor mindig belehibáztunk

A visszavágó kapcsán úgy fogalmazott, meg kell próbálniuk a saját játékukat játszani, és szem előtt tartani, hogy a mai kézilabdában semmi sem lehetetlen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik