Sport

Marad a spanyol élvonalban a kézilabda-Eb magyar felfedezettje

Czeglédi Zsolt / MTI
Palasics Kristóf remekelt a januári Európa-bajnokságon
Czeglédi Zsolt / MTI
Palasics Kristóf remekelt a januári Európa-bajnokságon
Palasics Kristóf válogatott kézilabdakapus a következő idényben is a spanyol élvonalbeli CB Ciudad de Logrono játékosa lesz.

A Telekom Veszprém a hivatalos honlapján jelentette be, hogy saját nevelésű kapusát a mostani szezon után a következő idényre is kölcsönadja a spanyol klubnak.

Palasicsnak a jelenlegi évadban eddig négy olyan meccse volt a spanyol élvonalban, amelyen legalább tíz lövést védett, januárban pedig szerepelt az ötödik helyezett magyar válogatottban az Európa-bajnokságon – igaz, a torna végén nem számolhatott már vele a szakvezetés, mert vakbélgyulladás miatt meg kellett műteni.

A La Rioja napilap azt írta, Palasics igazából a magyar szövetségi kapitány Chema Rodríguez másodedzőjének, Miguel Ángel Velascónak köszönhette spanyolországi szerződését. A magyar játékos európai tapasztalatra és több játékpercre vágyott, így került Logronóba, ahol februárig az egyiptomi Mohamed Alyval osztozott a kapusposzton.

Eleinte Aly árnyékában volt, de egyre több lehetőséget harcolt ki magának –

az újság kiemelte, hogy öt alkalommal volt csapata legmeghatározóbb játékosa.

Bravúrjainak köszönhetően a Ciudad de Logrono olyan győzelmeket aratott, mint a Benidorm elleni 34-28-as összecsapás, amelyen 18 labdát hárított, de fontos szerepet játszott az Ademar 37-34-es győzelemben (akkor 13 bravúrt mutatott be) és a múlt szombati, Atlético Valladolid elleni 28-25-ös sikerben is (amikor 40 lövésből 17-et védett).

Annak ellenére, hogy nyugodt és meglehetősen csöndes ember, Palasicsnak sikerült tökéletesen beilleszkednie egy hozzá hasonlóan fiatal csapatba. Hét hónap után a spanyolja tökéletes

– írta a lap.

Az egyiptomi válogatott vetélytársa februárban Németországba, a másodosztályú Bietigheimhez távozott, azóta a galíciai Joan Ledo a posztriválisa.

A La Rioja 22 forduló után a 4. helyen áll a spanyol élvonalban, csupán 4 pont a hátránya a 3. helyezett Granollers mögött.

Kapcsolódó
„Nagyon fáj” – Planéta előzetesen el sem hitte, mire lehetnek képesek a Vipers ellen
A válogatott átlövő Franciaországba szeretett volna menni, végül a Lublinhoz írt alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik