Sport

„Nagyon fáj” – Planéta előzetesen el sem hitte, mire lehetnek képesek a Vipers ellen

Franciaországba szeretett volna szerződni Planéta Szimonetta, aki végül két évre a lengyel női kézilabda-bajnokságban szereplő MKS FunFloor Lublin együtteséhez igazolt. A 30 éves jobbátlövő elárulta, mindenre nyitott volt.

„Annyi döntött, hogy ahová Franciaországba szerettem volna menni, ott végül nem volt üres hely” – fogalmazott az M4Sportnak.

A válogatott átlövő nem először igazol külföldre, 2016-17-ben a német Thüringer HC, majd négy éven át a francia Chambray Touraine játékosa volt.

A Lublinnál korábban szerepelt ismerőseitől csak pozitívumokat hallott a lengyel klubról, így úgy döntött, belevág az ismeretlenbe.

Két évet írtam alá. A Lublin iztos kupainduló, de a BL-részvétel még nem dőlt el. Én már a nemzetközi kupának is örülök, szeretnék meghatározó játékos lenni védekezésben – mint itt Debrecenben – és támadásban is többet játszani.

A Lokival csodás szereplésen van túl a Bajnokok Ligájában. Mint mondta, mivel közel volt a továbbjutás lehetősége, nagyon fájt a búcsú az elmúlt három kiírás győztese, a Vipers ellen: a negyeddöntőért zajló párharc hazai első mérkőzésén csupán egy góllal kaptak ki, Norvégiában pedig úgy lett kiesést jelentő döntetlen a végeredmény, hogy a címvédő négy másodperccel a dudaszó előtt szerezte a továbbjutást jelentő gólját.

Nagyon fáj, hogy nem sikerült továbbjutnunk.

„Ha valaki a meccsek előtt azt mondja, hogy idáig jutunk és a Vipers ellen kettő ilyen fantasztikus meccset játszunk, akkor azért aláírtuk volna vagy talán el sem hittük volna.”

Elmondta, a hátralevő bajnokikon azért fognak küzdeni, hogy éremmel zárjanak, majd kitért a szerdán, Békéscsabán összeszedett kisebb térdsérülésére is.

„Nem gondolom, hogy súlyos lenne, de nem akartunk kockáztatni” – mondta.

Kapcsolódó
Újra légiósnak áll a Debrecen válogatott átlövője
Már a szerződtetése is történelmi pillanat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik