Sport

Székely Norbert lemondott posztjáról, új edző a női kosárválogatott élén

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Székely Norbert, a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a magyar szövetség (MKOSZ) keddi elnökségi ülésén lemondott posztjáról, a testület pedig Völgyi Pétert nevezte ki utódjának.

Az MKOSZ honlapjának közlése szerint a szövetség vezetése megköszönte Székelynek a 2017 óta elvégzett kiváló építő munkát, amelynek csúcsaként a női csapat a tavalyi Eb-n negyedik lett, és már 16. a világranglistán.

Ugyanakkor az elnökség megértette a távozó kapitány érveit, aki már a selejtezők előtt jelezte, hogy az olimpiai ciklus végeztével visszavonul a felnőtt női válogatott vezetésétől

– áll a közlésben, amely Völgyi Péter személyében Székely utódját is megnevezte.

A magyarok a soproni, olimpiai selejtezőn közel voltak a párizsi kijutáshoz, de az utolsó játéknapon 22 pontos előnyből kikaptak a spanyoloktól, így lemaradtak a kvótáról.

Kapcsolódó
Székely Norbert: Erre a nyomásra sem én, sem a csapat nem reagált jól
A szövetségi kapitány szerint akkora sokk és csalódás érte a közösségüket a soproni olimpiai selejtező utolsó, spanyolok elleni meccsén, amelynek a gyászperiódusa sokkal hosszabb, mint egy-két hét. A női kosárlabdázás elmúlt heteinek és éveinek élve boncolása Székely Norberttel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik