Sport

Marozsán Fábián a bravúrjáról: Mentálisan szétesett, én pedig minden lehetőséget kihasználtam

Megan Briggs / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Megan Briggs / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Marozsán Fábián bejutott a Miami Open elnevezés keménypályás tenisztorna harmadik fordulójába, miután meglepetésre kiejtette a világranglistán hetedik Holger Runét.

A magyar játékos ráadásul óriásit teniszezett, 6-1, 6-1-re intézte el a dánt, akinek jól mutatta a frusztráltságát, hogy meg kellett inteni trágársága miatt.

„A ranglistahelyezése, az eddigi eredményei alapján sokkal esélyesebb volt nálam, tudtam, hogy valószínűleg gyors lesz a tenisze, erre készültem. Az ugyancsak gyors tempóm viszont láthatóan meglepte, és azok a pontok, amelyeknél 50-50 százalék az esély, hogy a pályára esik, vagy kimegy a labda, most a javamra dőltek el. Önmagához képest talán nincsen most annyira jó formában Rune, nem találta a ritmust ellenem.

Volt, hogy lassítani akarta a játékot, amikor látta, hogy nem működik, inkább erőből kezdett teniszezni, kockáztatott, de ezeket a labdameneteket is túléltem, visszaadtam mindent. Mentálisan szétesett, én pedig minden lehetőséget kihasználtam, nem hagytam kicsúszni a kezemből a meccset

– mondta Marozsán Fábián a mérkőzés után, hozzátéve, hogy az alapvonalról ütött ritörnjei és a ritmusváltásai okozták Rune vesztét.

Marozsán Fábián karrierje során harmadik alkalommal győzött le top10-es játékost, először Carlos Alcarazt verte, majd Casper Ruudot és most Runét. Az ATP1000-es tornákon különösen jól megy neki, az eddigi mérlege 12 győzelem és mindössze három vereség, ami 80 százalékos hatékonyság.

„Már most eljutott hozzám, hogy sokan azt mondják, Alcaraz legyőzése után ez a második legnagyobb eredményem. Lehet, hogy ha egyszer Rune világelső lesz, én is így fogom gondolni, egyelőre azért én a tavalyi Casper Ruud elleni győzelmemet többre tartom” – állította sorrendbe a kiugró sikerű mérkőzéseit a magyar teniszező.

Marozsánra a harmadik fordulóban az ausztrál Alexei Popyrin (45.) vár, arra a mérkőzésre magyar idő szerint hétfőn délután négy órakor kerül sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik