Sport

Az edzőváltás után is vért izzadt az ETO az NB I-ben

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

A Per Johansson vezetőedző irányításával első meccsét játszó Győri Audi ETO KC 34-31-re legyőzte a Praktiker-Vácot a női kézilabda NB I vasárnapi találkozóján.

A holland női válogatott svéd szövetségi kapitányának kinevezését hétfőn jelentette be a címvédő kisalföldi alakulat. A Bajnokok Ligája negyeddöntős csapatot az idény végéig vette át Johansson, bemutatkozására az Európa Ligában csoportkörig jutott Vác ellen, hazai pályán került sor.

A Győr ezt megelőző nyolc találkozóját megnyerte a pontvadászatban, a Vác hatos győzelmi bajnoki szériával érkezett az összecsapásra, amelyet a vendégek kezdtek jobban (3-6), a házigazda a 20. percben érte utol riválisát (10-10).

A második játékrész elején hárommal el tudott lépni a Győr (18-15), ám visszazárkózott a Vác, az utolsó nyolc percnek 29-29-ről vágtak neki a felek. A hajrában a kisalföldiek koncentráltak jobban, így otthon tartották a két pontot és a tabella élére álltak, két ponttal megelőzve a három meccsel kevesebbet játszott, hibátlan Ferencvárost.

A győri Ana Gros kilenc, a váci Kuczora Csenge tíz gólt szerzett.

Kapcsolódó
Győri kézis krízis: a minden után a semmi jön el?
Nagyot fordult a világ a Győri Audi ETO KC-val, aminek legújabb jele Ulrik Kirkely edző menesztése. A néhány évvel ezelőtt még minden sorozat elsőszámú favoritjának számító női kézilabdacsapat ebben a szezonban trófea nélkül maradhat.

Női kézilabda NB I

Győri Audi ETO KC – Praktiker-Vác 34-31 (16-15)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik