Sport

Csak külföldön született korcsolyázókból áll a magyar vb-csapat

Mauri Ratilainen / MTI / EPA / COMPIC
Ignateva Mariia és Szemko Danijil Leonyidovics jégtáncban indul a vébén
Mauri Ratilainen / MTI / EPA / COMPIC
Ignateva Mariia és Szemko Danijil Leonyidovics jégtáncban indul a vébén

Március 20-23-s között Montreal ad otthon a műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságnak. Magyarország képviseletében öt versenyző és három versenybíró utazott el az eseményre.

Érdekesség, hogy a sportolók közül senki sem Magyarországon született, sőt a nyelvet is csupán egyikük beszéli, így a Hvg.hu információja szerint a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) nyelvtanfolyamot is indított részükre.

A csapat összetétele a következő: Vlasenko Aleksandr (férfi egyéni), Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei (páros), Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics (jégtánc).

A Telex megjegyezte, tavaly, Szaitamában még volt legalább egy olyan versenyző, aki Magyarországon született, Láng Júlia. Mivel idén ő nincs a csapatban, így csak olyanok jutnak versenyzési lehetőséghez magyar zászló alatt, akik Oroszországban vagy Ukrajnában születtek.

Kapcsolódó
A fideszes Gór Csaba szerint ócska hazugság a felesége, Sebestyén Júlia elleni bántalmazási vád
A II. kerületi fideszes frakcióvezető azt állítja, nem a műkorcsolyás gyerekek panaszai nyomán indult nyomozás miatt adta át másnak a polgármester-jelöltséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik