Sport

Nem bírta tovább titkolni, visszavonul a franciák olimpiai és világbajnok kézicsillaga

INA FASSBENDER / AFP
Valentin Porte nem akarta megvárni, hogy feleslegessé váljon
INA FASSBENDER / AFP
Valentin Porte nem akarta megvárni, hogy feleslegessé váljon
Ha kijut az olimpiára, akkor ott, ha nem kerül eb a keretbe, akkor a szezon végén búcsúz int a francia válogatottnak Valentin Porte, a Montpellier jobbszélsője.

Az olimpiai, kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok klasszis a lehető legjobb helyszínt választotta a bejelentéshez, a franciák ugyanis csütörtökön éppen Montpellier városában játszottak, és verték 32-23-ra Argentínát.

A felkészülési mérkőzés után a 189 válogatott meccsén 421 gólig jutott 33 éves játékos a médiának elárulta, a párizsi olimpia után visszavonulna a nemzeti csapattól.

„Régóta gondolkodom rajta, úgy éreztem, itt az ideje. Kicsit nyugodtabb ez a hét itt Montpellier-ben, gondoltam, egyszer s mindenkorra tisztázom a dolgokat, hogy megszabaduljak ettől a tehertől. Ideje lapozni és átadni a stafétabotot” – mondta.

Hozzátette, arról álmodik, hogy stílusosan, jövő nyáron Párizsban, Nikola Karabatic és Vincent Gérard társaságában olimpiai éremmel búcsúzik. A klubpályafutását azonban folytatja, hiszen 2027-ig szól a szerződése.

„Inkább én döntöttem, minthogy azt mondják, hogy nem kellek. De szeretnék világos lenni: semmi esetre sem ragaszkodom az olimpiához. Abszolút nem erőltetem, nem az a típus vagyok. Nyilvánvalóan nagyszerű lenne befejezni a a válogatott pályafutásom ott, de a keret 14 játékosból áll, és sohasem volt olyan nehéz kiválasztani őket, mint manapság.

Szóval, azt mondom: bármi is történik, ez lesz az utolsó nemzetközi szezonom. Ha az olimpián ér véget, az nagyszerű lesz. Harcolni fogok, mindent megteszek, de minden döntést elfogadok.

Kapcsolódó
Kézilabda: Sipos Adrián ijesztő arcsérüléséről nyilatkozott
A válogatott védekező specialistáját a vérző arca miatt le kellett cserélni a csütörtöki 33-24-es magyar sikerrel záródó Tunézia elleni győztes olimpiai kvalifikációért zajló mérkőzésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik