Sport

Megjelentek a doppingellenőrök, 130 bringás eltűnt az amatőr versenyen

JOEL SAGET / AFP
Nagy riadalmat okoztak a doppingellenőrök
JOEL SAGET / AFP
Nagy riadalmat okoztak a doppingellenőrök
Egy be nem jelentett doppingellenőrzés sokakban elrontotta a versenyzés iránti vágyat: egy spanyolországi. nyolcnapos verseny a múlt szombati szakaszán a 182 indulóból csak 52-en értek célba. Nem véletlenül.

A Ciclo21 portál szerint nem először fordult elő, hogy egy doppingellenőrzés – vagy akárcsak az azzal kapcsolatos pletyka – felfordulást okoz, és sokan nem vállalják a célba érkezés kockázatát.

Múlt szombaton a spanyol doppingellenes bizottság (CELAD) az alicantei Villena városába vonult fel, és amint elterjedt ennek a híre, 130 kerékpáros egyszerűen eltűnt a mezőnyből. Az eset az Interclubs Vinalopó által szervezett nyolcnapos verseny 6. szakaszán került sor, amelyet végül mindössze 52 versenyző fejezett be.

Álvaro Marza, aki végül a verseny nyolcadik helyén zárt, az Instagramon fejezte ki a csalódottságát.

Doppingellenőrzés Villenában = defektek és feladások. Ez nem egy bonyolult matematikai képlet, hanem a rideg valóság. Remélem, intézkednek, mert ez egy  rossz vicc

írta.

A Ciclo21 által megkérdezett egyik névtelen versenyző azt mondta, mindenki tudja, kik azok, akik doppingolnak.

„Elegünk van abból, hogy amikor ellenőrzések vannak, furcsa módon ugyanazok nem fejezik be a versenyt, hogy elkerüljék az ellenőrzést. Természetesen bizonyíték nélkül nem vádolhatunk senkit, de annyira nyilvánvaló.

Tavaly volt, aki letért az útról, és inkább egy bozótosba hajtott, hogy elkerülje a célba érkezést, és megakadályozza, hogy a doppingellenőrzést. Szomorú…

A szervezők egy nyilatkozatban fogalmazták meg álláspontjukat a tiltott szerekkel kapcsolatban:

„Olyan rendezvényt szeretnénk szervezni, amely a tiszta és tisztességes kerékpározás körül forog. Elkötelezettek vagyunk a dopping elleni küzdelem mellett, és úgy gondoljuk, hogy elengedhetetlen a sportág integritásának megőrzése és a kerékpárosok egészségének védelme.”

Kapcsolódó
Az atléták fele visszalépett, miután doppingellenőrök érkeztek az állami bajnokságra
A férfi 100 méteres síkfutás döntőjében végül egy ember állt rajthoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik