Sport

Az atléták fele visszalépett, miután doppingellenőrök érkeztek az állami bajnokságra

Miután elterjedt a hír, hogy doppingellenőrök érkeznek a Delhi állami atlétikai bajnokságra, a résztvevők túlnyomó része meg sem jelent a versenyen. De akadt olyan is, aki a célba érkezés után egyszerűen nem állt meg, így próbált elmenekülni a vizsgálatok elől.

Az Indian Express elképesztő helyzetről számolt be az indiai állami atlétikai bajnokság kapcsán, a lap szerint az indulók száma a felére esett vissza, miután elterjedt a hír, hogy a nemzeti doppingellenes ügynökség munkatársai megjelennek. Mindez egy nappal azután, hogy a stadion mosdójáról készült állítólagos videóban használt fecskendőket lehetett látni.

Nyolc döntősünk volt, de csak három-négy érkezett meg a keddi döntőkre. A juniorok akadályfutásában egy lány a célvonal átlépése után is tovább futott, egy doppingellenőrnek üldöznie kellett, hogy megkapja a mintát

– mondta az újságnak egy vezetőedző.

A férfiak 100 méteres síkfutásában mindössze egy ember állt rajthoz, a többi hét görcsökre és izomsérülésre hivatkozva visszalépett.

„Nagyon vártam, hogy a legjobb sportolók ellen indulhassak, de senki sem jelent meg. Mindenki félt a vizsgálattól. Sportolóként nagyon megbántottnak és csalódottnak érzem magam” – nyilatkozta Lalit Kumar.

A 20 éven aluli fiúk 100 méteres döntőjében is csupán hárman jelentek meg, míg a 16 éven aluli fiúk kalapácsvetésében egy résztvevő akadt.

„Néhány sportoló az éremátadásra sem jött el” – panaszkodott Sunny Joshua, a Delhi Állami Atlétikai Szövetség elnöke.

„A mi feladatunk a sportolók nevelése, de nem tudjuk folyamatosan figyelemmel kísérni, mit csinálnak edzés közben vagy a hátunk mögött. Az atlétikában a dopping óriási fenyegetést jelent, és határozottan ellene vagyunk” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik