Sport

Sokkoló bejelentésre készül a tavaly visszavonult norvég síző

Johann GRODER / EXPA / APA / AFP
Lucas Braathen nagy bejelentésre készül
Johann GRODER / EXPA / APA / AFP
Lucas Braathen nagy bejelentésre készül
Azok után, hogy összerúgta a port hazája szövetségével, és októberben váratlanul visszavonult Lucas Braathen, a norvégok 23 éves alpesi sízője, a héten sokkoló bejelentést tehet: állítólag új nemzet színeiben folytatná pályafutását.

Braathennek több vitája is volt a norvég szövetséggel a reklámjogokról, ennek ellenére tavaly év végén mindenkit meglepett a döntése. De ennél is nagyobb meglepetés lehet az újabb döntése, a norvég Tv2 szerint ugyanis visszatér, csak éppen brazil színekben.

A sportoló anyai ágon ugyanis brazil, így a lépése tulajdonképpen logikusnak is nevezhető. Hogy valóban így lesz-e, az csütörtökön derül ki, amikor sajtótájékoztatót tart. A Tv2 megkérdezte a brazil alpesi szakág vezetőjét, aki tagadta, hogy kapcsolatban állna Braathennel.

A váltáshoz be kell nyújtania az útlevelkérelmét, nyilatkoznia kell az országhoz fűződő kapcsolatáról, és meg kell indokolnia, hogy miért kívánja megváltoztatni az állampolgárságát. Egy protokollt kell követnie

– mondta Pedro Cavazzoni.

Az előző szezonban Braathen megnyerte a műlesikló világkupát. Pályafutása során eddig öt vk-győzelmet aratott.

Az biztos, hogy vele komolyan erősödne a brazil sísport, a dél-amerikai ország téli olimpián még sohasem szerzett érmet. Alpesi síben a legjobb eredménye egy 30. hely volt, amelyet 2006-ban, óriásműlesiklásban Nikolai Hentsch ért el.

Kapcsolódó
Annyira berágott a szövetségre, hogy visszavonult a norvégok műlesiklója
Lucas Braathen tiszteletlenségről és szabad érzésről nyilatkozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik