Sport

Annyira berágott a szövetségre, hogy visszavonult a norvégok műlesiklója

Lionel BONAVENTURE / AFP
Lionel BONAVENTURE / AFP
Pénteken váratlanul bejelentette visszavonulását Lucas Braathen, a norvégok 23 éves alpesi sízője. A műlesikló-világkupa címvédője Söldenben, az idénynyitó futam helyszínén sajtótájékoztatón közölte, felhagy a versenyzéssel.

Braathen, akinek több vitája is volt a norvég szövetséggel a reklámjogokról, kijelentette: már pár hete meghozta a döntést, ami után boldog, és végre szabadnak érzi magát.

Befejeztem. Évek óta először érzem magam szabadnak

jelentette ki.

„Ahhoz, hogy továbbra is ebben a rendszerben síelhessek, nem szabad csak az álmaimat kergetnem, azt örömmel is kell tennem. Azt mondják, úgy kell élni, hogy mindenkor azt tehessük, ami boldoggá tesz. A mostani rendszer már nem így működik.”

A sízőt a norvég szövetség büntetéssel fenyegette, mert az engedélye nélkül reklámozott egy olyan ruhamárkát, amely a szervezet hivatalos beszállítójának riválisa.

Emiatt egyrészt a Norvég Síszövetség megrovásban részesítette, másrészt pénzbírság kiszabását is indítványozta.

Ez egy rendkívül tiszteletlen bánásmód. Csütörtök este elmondtam a csapattársaimnak, hogy befejezem. Nehéz volt, de nem kaptam mást, csak támogatást

– tette hozzá.

A vk-sorozatban 2018 óta versenyző Braathen 2020-ban épp Söldenben nyerte első világkupa-versenyét, összesen ötször állhatott a dobogó legfelső fokán, a legutóbbi szezonban pedig ő nyerte a műlesikló szakág győztesének járó kristálygömböt.

Az új világkupa-idény a nőknek szombaton, a férfiaknak vasárnap óriás-műlesikló versennyel kezdődik az ausztriai helyszínen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik