Sport

Csodálatos hírt kapott a magyar vívósport az olimpia előtt

Illyés Tibor / MTI
Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca és Battai Sugár Katinka tavaly vb-aranyat nyertek
Illyés Tibor / MTI
Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca és Battai Sugár Katinka tavaly vb-aranyat nyertek
A magyar női kardcsapat a hetedik helyen végzett vasárnap az athéni világkupaversenyen, ezzel, illetve a többi eredmény alakulásával biztossá vált a párizsi olimpiai részvétele – számolt be róla Magyar Vívó Szövetség honlapja.

Természetesen nem a vasárnapi, athéni hetedik helynek volt köszönhető az, hogy a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat matematikailag is biztosította helyét a játékokon. Sokkal inkább a világbajnoki aranyéremnek, de kellettek hozzá az olyan értékes segédpontok, mint ez a mostani, írta a szövetség.

A többi eredmény alakulása ugyanis azt jelentette, hogy a két hét múlva sorra kerülő, belgiumi, záró kvótaszerző csapat vk-eredményétől függetlenül a magyar női kardválogatott kint van Párizsban, ráadásul a tömör élmezőny ellenére megőrizte második helyét a rangsorban!

„Márton Panka térde még mindig nem százszázalékos, de már jobb, mint a műtét óta bármikor. A fiatalok pedig azért fiatalok, mert ingadozó a formájuk.

Ám ez egy hosszú folyamat vége, ami után fellélegezhetünk, elvégre nagyot mentünk

– nyilatkozta Gárdos Gábor vezetőedző.

„Azt se feledjük, hogy a világbajnoki arany mellett három bronzérmünk is van a világkupákon, második helyen állunk a kvalifikációs rangsorban, szóval azért van most minek örülnünk. Ez úton szeretném megköszönni kollégáim munkáját, továbbá a szövetség folyamatos partnerségét, ez mind, együtt szükséges ahhoz, hogy elérjük céljainkat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik