Sport

Hosszú Katinka a korábbi edzőjének ügyéről: Megdöbbentő, hogy a mai napig ilyesmi szóba kerül, ráadásul egy elnökségi tagról

Lakatos Péter / MTI
Lakatos Péter / MTI

Harminchárom év után elküldték a Bajai Spartacustól Pass Ferenc úszóedzőt. A Sportal az esetről azt írta, az edző olyan üzeneteket váltott egy 15 éves lánnyal, amely a klubja szerint nem fért bele.

Pass azzal védekezett, hogy félreértették az üzenetét, és nem volt semmilyen hátsó szándéka a lánnyal, aki nem is az ő tanítványa volt.

„Természetesen nagyon felzaklatott ez a történet, hiszen nem tettem rosszat, mégis ilyen helyzetbe kerültem. Olyan ügyben kéne védekeznem, vagy bizonyítanom bármit, amit nem követtem el” – panaszkodott az edző, aki elnökségi tag a Magyar Úszó Szövetségben.

Az ügyben megszólalt Hosszú Katinka is, aki korlátozott ideig elérhető Instagram-sztoriban reagált.

„Szomorúan olvasom, mint anya és gyermekvédelmi nagykövet, az otthoni híreket. Sajnos sok ehhez hasonló szituációról hallhattunk az úszás történelmében. Megdöbbentő, hogy a mai napig ilyesmi szóba kerül, ráadásul egy MÚSZ elnökségi tagról. (…)

A mindenkori sportért felelős államtitkár és a mindenkori MÚSZ elnökének lenne a feladata, hogy eltávolítsanak bárkit az uszodából, akinek valaha bármi köze volt pedofíliához és gyermekabúzióhoz

– írta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú, akinek Pass korábban az edzője volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik