Sport

Új kihívásokra vágyik, távozik az Aalborg kézicsapatának edzője

Frank Molter / dpa Picture-Alliance via AFP
Frank Molter / dpa Picture-Alliance via AFP

Stefan Madsen úgy döntött, hogy hat év után távozik az Aalborg férfi kézilabdacsapatának éléről, noha a szerződése 2025 nyaráig szólt. A 47 éves szakember korábban éveken át volt a klub másodedzője, majd 2018-tól kezdve már ő vezette a szakmai stábot, irányításával 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben is megnyerte a dán bajnokságot a csapat (azóta pedig kétszer második helyen zárt), 2021-ben Bajnokok Ligája-döntőt játszott, amit végül elveszített, illetve kétszer a kupát, háromszor pedig a szuperkupát húzta be.

Egy ideje már foglalkoztatott a gondolat, hogy kipróbálnék valami újat, most pedig mindezt tettek is követik. Bizonyos időközönként mindenkinek szüksége van új impulzusokra, igaz ez a klubra, a játékosokra és rám is

mondta Madsen, aki egyelőre még nem közölte, mihez kezd a szezon végén, annyit ígért, hogy szeretné megnyerni a bajnokságot az Aalborggal, a BL-ben pedig a négy közé jutnának.

Stefan vitán felül a klub történetének legsikeresebb edzője

– méltatta a klub közleményében a szakembert Jan Larsen sportigazgató, aki hozzátette, hogy elkezdik a háttérmunkát, hogy majd sikeresen tudják pótolni Madsent.

Ami a bajnokságot illeti, ott az alapszakaszban magabiztosan vezet az Aalborg, míg a BL-ben 12 fordulót követően csoportja második helyén áll – az első kettő automatikusan a negyeddöntőbe jut. Ebben a szezonban a Szegeddel került egy csoportba a csapat, Magyarországon kikapott, hazai pályán viszont győzött.

Kapcsolódó
UFC: A nézőtéri verekedést lezáró balost mindenkinek látni kell
Négy és fél év után rendeztek újra gálát Mexikóvárosban, meglehet utoljára, mert a lelátó egy része szurkolás helyett egymást verte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik