Sport

Golovin: Nekimegyünk a svédeknek, nem vagyunk esélytelenek

Derencsényi István / MTI
Kácsor Gréta jelenleg a legjobb formában lévő balátlövő Golovin szerint
Derencsényi István / MTI
Kácsor Gréta jelenleg a legjobb formában lévő balátlövő Golovin szerint
Kácsor Gréta behívót kapott a magyar női kézilabda-válogatott keretébe, amely a Svájc elleni Eurokupa-mérkőzésekre készül. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint azért, mert beszélt a debreceni játékossal, aki azt mondta, úgy érzi, most megvan benne a kellő elszántság. A kapitány kijelentette, nem bánja, hogy az olimpiai selejtező előtt megsérült a svédek egyik kulcsembere, Anna Lagerquist.

A szövetség honlapján írt blogján Golovin úgy fogalmazott, számára sohasem volt kérdés, hogy Kácsor Grétának a képességei alapján ott a helye a válogatottban. Azonban a 23 éves balátlövő

mindig korrekten elmondta, ha valami gátat, önbizalomhiányt érzett, ha úgy gondolta, nem tud segíteni. Most viszont mind a ketten úgy gondoljuk, hogy tud.

Egy olyan játékos pedig, aki védekezni és lőni is tud, az a mai kézilabdában kincs.

„A Debrecen legutóbbi BL-mérkőzésein kimagaslóan játszott, biztos, hogy Magyarországon jelenleg ő a legjobb formában lévő balátlövő. Szükség van rá, mert ez kulcsposzt, átlövő nélkül nehéz játszani. Legutóbbi beszélgetésünkkor, hétfőn (február 19-én) elmondta, úgy érzi, most megvan benne az elszántság, én pedig ezt örömmel hallottam, és azt feleltem, akkor jöjjön! Az olimpiai selejtezőn például a japánok ellen kifejezetten sokat érhet az ő lövőtudománya, de nem csak akkor, és mivel különben sem úgy alakult a mérkőzések sorrendje, ahogy szerettük volna, Japán előtt a svédek ellen készülünk.”

Golovin úgy érzi, a decemberi, svédek ellen 26-22-re elveszített világbajnoki középdöntőt sikerült kielemezni, és azokat a hibákat még egyszer nem követhetik el a játékosai.

Úgyhogy nekik megyünk, szándékaink szerint a legjobb formánkban, és a meccs végén meglátjuk, ez mire elég. Semmiképpen nem vagyunk esélytelenek ellenük sem.

Ráadásul megsérült az egyik legjobb védőjük, Anna Lagerquist, a Nantes játékosa, bajnoki mérkőzésen elszakadt a keresztszalagja. Persze sajnálom, mint minden sérült sportolót, és gyors felépülést kívánok neki, de azt azért nagyon nem bánom, hogy annyira gyors ez nem lehet, hogy márciusban már visszatérhessen” – írta.

A válogatott jövő szerdán, Tatabányán, négy nappal később pedig Gümligenben lép pályára Svájc ellen az Eurokupa 3-4. fordulójában.

Az olimpiai selejtezőt április 11-14-e között Debrecenben rendezik.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik