Sport

„Izgalmas volt, de iszonyatosan fájt” – élete első vb-döntőjében negyedik lett a magyar úszó

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A 22 éves Szabó-Feltóthy pályafutása első felnőtt vb-döntőjére készült, a középfutamban 2:08.85 perces egyéni legjobbjától nem sokkal elmaradva, 2:09.42-vel a harmadik helyen lépett tovább. A 17 esztendős Molnár – aki a 2022-es budapesti világbajnokságon robbant be azzal, hogy a hetedik helyen végzett – 2:10.31-gyel hetedikként várta a finálét.

A döntőben – melynek mezőnyéből egyedüliként a lengyel Laura Bernat volt ott tavaly nyáron Fukuokában is a fináléban – a két magyar szinte végig egymás mellett haladt. A hajrá Szabó-Feltóthynak sikerült jobban, kevesebb mint hét tizedddel maradt el a bronzról, 2:09.76-tal lett negyedik, míg Molnár 2:11.01-gyel csapott hetedikként célba.

Nagyon izgalmas volt, de iszonyatosan fájt

– mondta az MTI-nek Szabó-Feltóthy.

„Annak alapvetően nagyon örülök, hogy sikerült háromszor is jól leúszni ezt a számot. A két legkevésbé szerencsés ilyenkor a kilencedik és a negyedik, szóval legközelebb inkább másodiknak vagy elsőnek kéne lenni” – tette hozzá.

Molnár Dóra legfőképpen a mellette úszó lengyelre koncentrált, hogy vele tartsa a lépést, de nem tudta megelőzni őt a hajrában, ugyanakkor nagyon büszke az újabb világbajnoki hetedik helyre.

A számot az amerikai Claire Curzan nyerte 2:05.77 perccel.

Kapcsolódó
„Ez a srác nagyon komolyan gondolhatja” – állítólag Milák Kristóf a Duna Arénában készül az olimpiára
Az olimpiai bajnok úszó állítólag akkor edz, amikor alig van valaki a medencében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik