Sport

„Elég nagy a szégyen” – belső problémák hátráltatták a magyar pólóválogatottat

M4 Sport
M4 Sport

Története egyik legrosszabb világbajnoki szereplését produkálta a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely címvédőként érkezett Dohába, de csak a hetedik helyen végzett. Különösen úgy nagy a kontraszt, hogy közben a női válogatott ezüstérmet nyert.

Pedig a csoportját megnyerte a csapat, de a negyeddöntőben nagy meglepetésre kikapott Franciaországtól, amit a szerbek elleni vereség követett. A Montenegró elleni helyosztót ötösökkel nyerte meg Magyarország, melyet követően Zalánki Gergő úgy fogalmazott, valamivel azért jobb érzés így hazamenni.

Így is elég nagy volt a szégyen. Próbáljuk pozitívan felfogni, hogy valószínűleg kellett ez a pofon. Én hiszek abban, hogy az életben nincsenek véletlenek, mindennek oka van

mondta az M4-nek a Pro Recco klasszisa, akit a csapategységről is kérdeztek, beszédes választ adott.

Voltak problémák, ezt szerintem jó, ha mindenki tudja. Elsősorban a csapaton belülre gondolok. Tényleg sokat kellett beszélni, szerintem még ma délután is összeülünk. Ha már van még egy napunk, akkor azt nem városnézéssel fogjuk tölteni, dolgozunk tovább, mert ott még rengeteget tudunk fejlődni

– mondta, hozzátéve, hogy ha jól dolgozza fel mindenki a történteket, akkor erősebben mennek haza a vb-ről.

A férfiválogatott eddig csak egyszer, 1986-ban végzett hátrébb a világbajnokságon, amikor a kilencedik volt. Ezen kívül még 2022-ben volt hetedik, azt követően távozott a kapitányi posztról Märcz Tamás.

Kapcsolódó
„Ez a srác nagyon komolyan gondolhatja” – állítólag Milák Kristóf a Duna Arénában készül az olimpiára
Az olimpiai bajnok úszó állítólag akkor edz, amikor alig van valaki a medencében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik