Sport

Keszthelyi Rita: A szívünket lelkünket beletettük, ennél többet egyszerűen nem tudtunk volna

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A női vízilabda-válogatott pénteken 8-7-re kikapott a világbajnokság döntőjében az Egyesült Államoktól, így ezüstérmet nyert Dohában.

A mérkőzés után az egész dohai világbajnokság legjobbjának megválasztott Keszthelyi Rita elmondta, hogy mindent kiadott magából a csapat, ezért nincs hiányérzete a teljesítmény terén.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert nagyon messziről indultunk, végig fogtuk egymás kezét, és így volt ez a vereség után is, szerintem ez legfontosabb, amit hazaviszünk.

Elképesztően fizikális meccs volt, a szívünket lelkünket beletettük, ennél többet egyszerűen nem tudtunk volna. Talán még a szerencse lehetett volna a végén velünk, de arra nem lehet játszani. Nagyon elfáradtunk a végére, rengeteget vett ki belőlünk a hollandok és görögök elleni találkozó is

– idézte az MTI a magyar csapatkapitányt.

Kovács Tamás / MTI Keszthelyi Rita a legértékesebb játékosnak járó díjjal.

Gurisatti Gréta szerint összességében az egész torna számunkra egy rendkívül jó visszaigazolás arról, mennyi van bennük, hogy mérkőzésről mérkőzésre képesek voltak felépíteni magukat mentálisan és játékban is.

„Nem mintha nem tudtuk volna, de jó ezt bebizonyítani a kételkedőknek is. Ugyanakkor egy sportoló életében ritkán adatik meg, hogy úgy ébred fel, hogy ma világbajnok lehet, nekem kétszer is megadatott. Most azt éreztem, hogy közelebb voltunk ehhez, mint Budapesten, és az utolsó pillanatig bíztam abban, hogy a végén egyenlítünk és szebb lesz a vége” – mondta, hozzátéve, hogy a januári Eb óta folyamatosan felfelé ível a csapat pályája.

A döntő meglepetésembere, a becserélt Neszmély Boglárka remekül védett,  másfél negyeden keresztül nem kapott gólt a legutóbbi három olimpián aranyérmes amerikaiaktól, így érthetően az eredmény dacára is fel volt dobódva.

Energiabombaként ugrottam be, és igyekeztem a lányoknak hátulról megadni azt a stabilitást, amivel felzárkózhatunk. Eszméletlen élmény, szerintem mindenki azért kezd el vízilabdázni, hogy ilyen meccseket játsszon, nekem ezzel egy álmom vált valóra, és akárhogy is sikerült, én az örömteli pillanatokkal foglalkozom.

A magyar csapat 2001 és 2022 után története során harmadszor lett világbajnoki ezüstérmes.

Kapcsolódó
Őrült izgalmak után lett világbajnoki ezüstérmes a női pólócsapat
Két év után újra az Egyesült Államok csapata örülhetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik