Élő Sport

Sokk a vizes vébén: Franciaország ejtette ki a világbajnok pólócsapatunkat

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott meglepetésre 11-10-re kikapott Franciaországtól a negyeddöntőben.

Ugyan a francia csapat dobta az első gólt, nagyon hamar átvette az irányítást a magyar válogatott és különösen védekezésben bizonyult jobbnak. A második negyed különösen jól sikerült, ebben a játékrészben egyetlen gólt dobott Franciaország, azt is ötméteresből és 7-3-ra vezetett magabiztosan.

Még a harmadik negyedben sem volt azonnal jele a bajnak, mert bár Manhercz Krisztián 8-4-nél ötöst és ziccert is rontott, egyáltalán nem tűnt reálisnak, hogy feljöjjön Franciaország. Mi több, egy hosszas videózás során is kedvező döntés született, de lelassult és kissé fásult lett a magyar csapat játéka.

Thomas Vernoux nagyon elkapta a fonalat, a támadásainkból pedig kifogyott a kreativitás, a lendület és ami a legnagyobb baj, az önbizalom.

Az utolsó nyolc percnek még 8-6-os magyar vezetéssel kezdtek bele a felek, de a negyed közepére már kiegyenlített Franciaország. Időkérés sem rázta föl Varga Zsolt együttesét, Vernoux sorban dobálta a labdákat, végül 10-9-nél már a franciák vezettek, majd fél perccel a vége előtt, 10-10-nél is a győzelemért támadhattak. Ki tudja miért, Vernoux-t hagytuk lőni, ami be is akadt, cserébe nekünk 3 másodperc már kevés volt az egyenlítéshez.

A címvédő magyar válogatott így bombameglepetésre kikapott és az 5. helyért küzdhet a továbbiakban.

Végeredmény – vizes vb, férfi vízilabda, negyeddöntő

Franciaország-Magyarország 11-10 (2-4, 1-3, 3-1, 5-2)
gólszerzők: T. Vernoux 5, Crousillat 3, Bodegas 2, M. Vernoux 1, illetve Zalánki 3, Varga Dé. 2, Vámos, Manhercz, Nagy Á., Német, Angyal 1-1

3-1

Nem találták a fogást a magyar védelmen a franciák, pedig Zalánki kiállítása miatt eggyel többen voltak a medencében. Ha már így alakult, szépen kényelmesen adogattak a magyarok, majd Zalánki távolról kihasználta, hogy későn indultak elé blokkolni és a bal alsóba lőtt.

2-1

Hamar elszórta a labdát Franciaország, Manhercz viszont megmutatta, hogy nem szegte kedvét egy kihagyott lehetőség, mert távolról bebombázta a jobb alsóba a vezető gólunkat.

1-1

Megszületett az első francia emberelőny is, de a szépen kidolgozott akciójuk végén kétszer is védett Vogel Soma! Fekete lövését védte ezután Fontani, majd sorrendben előbb a lécet, majd a kapus arcát trafálta telibe a magyar válogatott. A szerencse mellettünk volt, mert mindig visszajutott a labda a mieinkhez, de így sem született újabb gól.

1-1

Másodjára már nem sikerült megakadályozni a centerezést, a szoros emberfogás dacára Michael Bodegas bombázott a jobb alsóba. Ezt követően emberelőnybe kerültek a magyarok, türelmes adogatás után pedig Vámos Márton dobott kapufás gólt.

0-0

Épphogy, de a franciák szerezték meg a labdát ráúszásból, de a centerezésüket jól védekezték ki a magyarok, így aztán lövés nem lettt belőle. Túloldalon sikeresen távol tartották a mieinket a kaputól, Manhercz Krisztián távoli löketét pedig fogta a kapus.

Rengeteg mozgásra lesz szükség

Varga Zsolt a mérkőzés előtt elmondta, arra számít, hogy sok mozgásos játékra számít Franciaországtól, ezért a saját csapatának is alkalmazkodnia kell majd ehhez a stílushoz. A vezetőedző szerint kielemezte valamennyi Eb-meccsét és világbajnoki meccsét a mai ellenfélnek, de majd a vízben kell tudni reagálni a történtekre.

Megvan a lehetséges elődöntős ellenfelünk

Horvátország 15-13-ra verte Szerbiát, így hátra dőlhet és várhatja, hogy a francia, vagy a magyar csapat lesz az elődöntős ellenfele. A másik ágon Spanyolország és Olaszország jutott a legjobb négy közé.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik