Sport

Kiütéses győzelemmel nyerte meg a csoportját a férfi pólóválogatott a vébén

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A női után a férfi vízilabda-válogatott is csoportgyőztesként jutott be a negyeddöntőbe a vizes világbajnokságon. Varga Zsolt csapata pénteken Kazahsztánt verte nagyon simán 28-1-re.

Miután az olaszokat heroikus küzdelemben, ötméteresekkel legyőzte a magyar válogatott lényegében eldőlt, hogy meglesz a csoportgyőzelem. Kazahsztán ugyanis egyértelműen a négyes leggyengébb csapata, és Varga Dénesék már az első negyedben megmutatták, hogy kiütéses győzelem lesz a vége, ugyanis 8 perc alatt elléptek 8-0-ra.

Varga ezen a meccsen tért vissza betegsége után, így a magyar rekordot tovább javítva tizedik világbajnokságán ugrott vízbe.

A védelem jól zárt, volt, mikor már a félpályán sikerült megakasztani a kazahok támadását, így Bányai Márknak nem sok dolga akadt a magyar kapuban. Az egész meccsen nyolc lövés találta el a mieink kapuját, és Bányai csak a hetedikkel szemben volt tehetetlen. Vigvári Vince volt a legeredményesebb játékosunk a maga öt góljával, Angyal Dániel és Nagy Ádám pedig négy-négy találatot tett a közösbe.

A csoportgyőzelemmel a csapatnak lesz egy plusz pihenőnapja, amelyet követően kedden várhatóan az Ausztrália-Franciaország összecsapás győztesével játszik a négy közé jutásért.

D csoport, 3. forduló

Magyarország-Kazahsztán 28-1 (8-0, 5-0, 8-0, 7-1)
gólszerzők: Vigvári Vi. 5, Nagy Á., Angyal 4-4, Zalánki, Varga Dé. 3-3, Manhercz, Tátrai, Német 2-2, Kovács, Fekete, Pohl 1-1, illetve Jeremin 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik