Sport

Lesimázta a rangadót, csoportgyőztes a női pólóválogatott a vébén

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A magyar női vízilabda-válogatott 13-9-re legyőzte Ausztráliát a Dohában zajló vizes világbajnokságon. A magyar csapat ezzel megnyerte a csoportját és bejutott a negyeddöntőbe.

Az Új-Zéland és a Szingapúr elleni meccseket követően csütörtökön már egy komolyabb ellenfél, Ausztrália következett. 2-2-ig még a magyar csapat futott az eredmény után, Szilágyi emberelőnyős góljával vezettünk először. Innentől kezdve pedig nem volt megállás, az ausztrálok már egyszer sem tudtak egálra sem visszajönni.

Az első félidőt követően már 8-5-re vezetett Mihók Attila szövetségi kapitány csapata, amely a harmadik negyedben lényegében le is zárta a meccset, mindössze egy gólt engedélyezett a riválisnak, miközben hármat is szerzett. Ugyan a záró nyolc percet megnyerték az ausztrálok, összességében simán nyert Magyarország, a szövetségi kapitánynak nem is kellett időt kérnie a találkozó során. A kilencedik világbajnokságán szereplő Keszthelyi Rita volt a legeredményesebb a magyar csapatból, kilenc kísérletből négy gólig jutott.

Ki kell emelni a magyar csapat szervezett védekezését, mindössze 13 lövés találta el a kapunkat, Magyari Alda négyszer védett a kilenc bekapott gól mellett.

Mihók Attila és Cseh Sándor együttesének lesz egy plusz pihenőnapja, majd hétfőn minden valószínűség szerint a címvédő és Európa-bajnok holland válogatottal találkozik a négy közé jutásért.

A dohai világbajnokságon a magyar válogatott célja az olimpiai kvótaszerzés. A vb-n két indulási jogot osztanak ki.

C csoport, 3. forduló

Magyarország-Ausztrália 13-9 (4-2, 4-3, 3-1, 2-3)
gólszerzők: Keszthelyi 4, Szilágyi 3, Gurisatti, Leimeter 2-2, Mahieu, Máté 1-1, illetve Williams 3, Kearns 2, Hallaigan, Andrews, Arancini, Hearn 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik