Sport

130 millió forintnyi összeget összedobtak a csőd közelébe jutott BL-győztes kézicsapat megsegítésére

Illyés Tibor / MTI
Katrine Lunde örülhet, megmenekülhetett a csapata
Illyés Tibor / MTI
Katrine Lunde örülhet, megmenekülhetett a csapata
Helyi hírek szerint a csőd közelébe került Vipers Kristiansand női kézilabdacsapatánál sikerrel kalapoztak a klasszis játékosok, a szükséges összes 60-70 százalékát ugyanis sikerült összegyűjteni, így talán elhárult a veszély a Bajnokok Ligája-győztes klubnál.

A klubnak 6 millió norvég koronára (200 millió forintra) volt szüksége, az összegből közel négymillió korona (130 millió forint) már össze is jött. A kezdeményezés élére a klubot eddig is támogató Hennig-Olsen, Norvégia egyik legrégibb és leghíresebb fagylaltgyára állt, amely további 14 vállalat segítségével dobta össze ezt az összeget, írta a Daniasport.hu portál.

Közben kiderült, hogy Kristiansand önkormányzata is segíteni próbál és megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a csarnokbérleti díjat akár félmillió koronával (17 millió forinttal) is csökkentsék.

„Szeretnénk, hogy a lehető leghamarabb napirendre kerüljön” – mondta Mathias Bernander polgármester.

Hihetetlenül boldogok vagyunk. Nem értünk még célba, de pozitívak a kilátásaink

– nyilatkozta a Vipers vezérigazgatója, Benedicte Löyland.

A Vipers az utóbbi idők legsikeresebb klubja az európai kézilabdában, zsinórban három Bajnokok Ligáját nyert, míg az elmúlt hat szezon mindegyikében norvég bajnoki aranyat szerzett.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik