Sport

A svédek bronzéremmel vigasztalódtak a kézi-Eb-n

Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Svédország nyerte a férfi kézilabda-Európa-bajnokság bronzmérkőzését, miután 34-31-ra verték a házigazda német csapatot.

A svédek alaposan felszívták magukat, valószínűleg már csak azért is, mert az elődöntős mérkőzésüket sikertelenül óvták meg. A rendes játékidő végén ugyanis egy góllal vezettek, de a franciák időntúli szabaddobáshoz jutottak, amit Elohim Prandi bedobott, ezzel hosszabbításra mentette a meccset, amelyet végül 34-30-ra megnyertek a franciák. Az óvást elutasította az európai szövetség (EHF), a svédek pedig úgy tűnt, hogy ezt a németeken akarják leverni.

Az első félidőben 18 gólig meg sem álltak a skandinávok, gyakorlatilag szétlőtték a német kaput, miközben Andreas Palicka szenzációsan védett. Szünetben hat gól volt Svédország előnye, de két három perccel térfélcsere után elképesztő erőt mozgósított a házigazda az egyenlítés érdekében.

Villámgyorsan háromra csökkent a különbség, de jól nyúlt bele a meccsbe a svéd kapitány, a lassú támadásokkal és hét a hat elleni játékokkal sikerült pörgetni az órát. Mindezek ellenére is emberfeletti küzdelem árán felzárkóztak 30-29-re, de közelebb már nem sikerült zárkózni. Az utolsó nyolc percben jobban koncentráltak a svédek, Palicka pedig egészen hihetetlen arányban védett, még a mérkőzés utolsó lövését is ő háírotta. Összesen 19 védéssel fejezte be a helyosztót.

Végeredmény – férfi kézilabda-Európa-bajnokság, bronzmeccs

Svédország-Németország 34-31 (18-12)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik