Sport

Óriásit bukott a világklasszis síző

Eurosport
Eurosport

Megsérült az amerikai Mikaela Shiffrin az alpesi síelők cortinai lesikló világkupa-futamán pénteken. Az egyik ugratónál veszítette el az egyensúlyát, bukott, és a védőhálóba csapódott. Nem tudott rögtön saját erőből felállni, a helyszínen elsősegélyben részesítették.

Ezt követően botjára támaszkodva tett lépéseket, de a bal lábát nem terhelte, majd helikopterrel kórházba szállították. Állapotáról egyelőre nem adtak részletes tájékoztatást.

Shiffrin 95 vk-diadalával abszolút csúcstartó, és formája alapján úgy tűnt, akár még a mostani idényben elérheti a százas határt. Sérülésével azonban ennek csökkent az esélye.

Az amerikai síző 150 vk-dobogós helyezésével öttel marad el a rekorder svéd Ingemar Stenmarktól. Shiffrinnek a lesiklás legkevésbé erős száma, ugyanakkor idénybeli első ilyen viadalát megnyerte december 9-én St. Moritzban.

Barátja, a norvég Aleksander Aamodt Kilde, két hete, a svájci Wengenben, ugyancsak lesiklás során szenvedett súlyos sérülést.

A pénteki, cortinai versenyt az osztrák Stéphanie Venier nyerte a svájci Lara Gut-Behrami és a kanadai Valérie Grenier előtt.

Kapcsolódó
Kiengedték a kórházból az arcát törő magyar sízőt
Szőllős Barnabást mentőhelikopterrel szállították kórházba, de már otthon heveri ki a balesetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik