Sport

Körvonalazódik, kikkel játszhat a kéziválogatott az olimpiai selejtezőn

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A magyar férfi kézilabda-válogatott a franciák elleni vereséggel harmadik helyen zárt középdöntős csoportjában a németországi Eb-n, ami azt jelenti, hogy pénteken Szlovéniával játszhat az ötödik helyért.

A csapatra márciusban is nagy feladat vár, mivel az olimpiai selejtezőn szállhat harcba a párizsi kvótáért. Az olimpián 12 csapat szerepelhet, és eddig négy válogatott biztosította be a helyét: a házigazda Franciaország mellett a világbajnok Dánia, az Ázsia legjobbjának bizonyult Japán, valamint Argentína, amely az amerikai kontinens bajnokságát nyerte meg. A héten kiderül, ki lesz Európa és Afrika legjobbja,

de mivel az Eb-elődöntős csapatok közül a franciák és a dánok már ott vannak az olimpián, így Németország vagy Svédország gyűjtheti be a kvótát a tornáról.

A maradék hat hely pedig az olimpiai selejtezőkön kel majd el, amelyen három négycsapatos csoportban küzdenek majd a válogatottak. Az M4 Sport azt írja, ha a korábban Szegeden dolgozó Juan Carlos Pastor által irányított Egyiptom a papírformát érvényesítve megnyeri az Afrika-bajnokságot, akkor az afrikai harmadik mellett a norvég, valamint a portugál csapat kerülne a magyar válogatott mellé.

A norvégok a tavalyi vébén a hatodik helyen zártak, a portugálok pedig tizenharmadikok lettek. A mostani Eb-n mindkét csapat a másik középdöntős csoportban szerepelt, Portugália 5 pontjával a negyedik, Norvégia 4 pontjával az ötödik helyet szerezte meg. Az olimpiai selejtezőn csoportonként az első két helyezett jut ki az olimpiára.

Ha Egyiptom mégse nyerné meg az afrikai tornát, akkor Portugália mellett a német-svéd páros hátrébb végző tagja, illetve egy afrikai dobogós kerülne mellénk a selejtezőn. Az Afrika-bajnokság elődöntőjében Egyiptom Tunéziával, Algéria pedig a Zöld-foki Köztársasággal találkozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik