Sport

„Nagyon valószínű, hogy ezzel vége is a karrieremnek” – szünetelteti pályafutását a győriek klasszisa

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

A Győri Audi ETO KC kézilabdázója, Stine Oftedal bejelentette, hogy nyártól szünetelteti a pályafutását.

A Sport TV-nek adott interjúban elmondta, hogy nem hosszabbítja meg a lejáró szerződését, de nem azért, mert másik csapatba igazol.

„Szünetet tartok. Nagyon valószínű, hogy ezzel vége is a karrieremnek, de kicsit azért szeretném még nyitva tartani ezt az ajtót, de egyelőre az tűnik a leghelyesebbnek, ha végleg befejezem ebben a klubban és profiként is” – mondta a norvég irányító, majd elmagyarázta a döntése hátterét is.

„Picit elfáradtam. Még van néhány célom a szezonban, amikre már nagyon készülök, szó sincs róla, hogy ne lenne motivációm a hátralévő időszakra! De azt is éreztem, hogy telítődtem. Nagyon szerencsés voltam az elmúlt években, folyamatosan játszottam, nagyon keveset voltam sérült, ami óriási kiváltság volt.

Nagyon sokat vállaltam, nem tartottam szünetet. Beleszagolni sem volt időm az igazi életbe. De most sem csinálnám másképp. Közelebb szeretnék lenni a barátomhoz, hogy több időt tölthessek vele. Mindent elértem, nagyon elégedett vagyok

– mondta Oftedal, akinek a párizsi olimpia lesz az utolsó tornája.

Stine Oftedal 2017-ben igazolt az ETO-ba, de már ekkor is világ- és Európa-bajnoknak vallhatta magát. A győri kalandba a Bajnokok Ligája megnyeréséért vágott bele, ez végül 2018-ban és 2019-ben sikerült is. Négyszer magyar bajnok és háromszor kupagyőztes lett az ETO-val.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik