Sport

„A védekezésünk nem működött, szétlőttek bennünket” – magyar kézisek a németek elleni vereség után

Czeglédi Zsolt / MTI
Bodó Richárd négy gólig jutott
Czeglédi Zsolt / MTI
Bodó Richárd négy gólig jutott
Egyáltalán nem működött a védekezés, a támadójáték pedig a második félidőre omlott össze, állítják a magyar kézilabdázók a németek ellen elszenvedett hétgólos Európa-bajnoki vereséget követően.

Rosta Miklós friss apukaként léphetett pályára úgy, hogy Magyarországról csak este hatra ért vissza Kölnbe, a mérkőzés helyszínére.

„Úgy éreztem, a védekezésünk valamiért nem úgy működött. Ezáltal a kapusainknak is nehezebb dolguk volt, nem tudtak olyan támaszt nyújtani, mint addig. A másik oldalon pedig Wolff elkezdett védeni, ami meghatározta a meccset” – nyilatkozta az M4 Sportnak.

Bodó Richárd szerint ugyan jól kezdte a csapat a mérkőzést, de a vége sajnos nem lett szép.

Sajnálom, hogy ennyi volt benne. Úgy érzem a védekezésünk, ami az egész Eb-n jó volt, most nem működött, szétlőttek minket. Ez a német csapat nagyon jó, a játékosai elkapták a ritmust, mentek-mentek, nem álltak meg. Sajnálom, hogy nem lett szorosabb.

Ancsin Gábor ugyancsak a védekezést nevezte meg a vereség okaként, hozzátéve, hogy a második félidőre a támadás is szétesett.

„Rengeteg hibával játszottunk. Belülről csak azt éreztem, ez se sikerül, az se sikerül. Semmi sem állt össze, ami eddig jellemzett minket, az jóformán most minden hiányzott.”

A csapatkapitány Lékai Máté is a védekezés összeomlását emelete ki, illetve azt, hogy a támadójáték összezuhant a második félidőre.

„Pedig megpróbáltunk mindent, különböző figurákat vetettünk be, játszottunk hét a hat ellen. Sajnálom, mert ez mindenkinek nagy lehetőség volt, nem sikerült.

Mindent bele fogunk adni a franciák ellen, az utolsó erőnkig, a végsőkig küzdünk.

Kapcsolódó
Magyar kézikapitány: Történelmet akartunk írni, de ez nem a mi napunk volt
Chema Rodríguez szerint ez volt az Eb-n az első olyan meccs, amikor nem voltunk versenyképesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik