Sport

Magyar kézikapitány: Történelmet akartunk írni, de ez nem a mi napunk volt

Czeglédi Zsolt / MTI
Chema Rodríguez szerint a németek ennyivel jobbak voltak
Czeglédi Zsolt / MTI
Chema Rodríguez szerint a németek ennyivel jobbak voltak
A magyar férfi kézilabda-válogatott 35-28-ra kikapott hétfőn a házigazda Németországtól az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság kölni középdöntőjének harmadik fordulójában.

„Rossz napunk volt, ez az első, amikor nem voltunk versenyképések. Szinte semmi sem működött” – nyilatkozta Chema Rodríguez az M4 Sport kamerája előtt.

„Ugyan az első félidőben a támadások még jól mentek, de a védelem nem állt össze. Nem tudtuk megnyerni az egy az egy elleni párharcokat, nem bírtunk a beállósokkal, senki sem merte felvállalni a támadásokat, csak a labdát járattuk. A németek ennyivel jobbak voltak, megérdemelten nyertek.”

A meccs utáni sajtótájékoztatón a magyarok szövetségi kapitánya hozzátette, meglátása szerint ezúttal a hét a hat elleni játék sem vezetett eredményre és a kapusok sem tudtak hozzátenni.

Történelmet akartunk írni, de ez nem a mi napunk volt.

A legfontosabb, hogy a fiúk magukra találjanak, a motivációjuk visszajöjjön. Nincs idő búslakodni, túl kell ezen lendülni és nekiugrani a francia csapatnak.”

Alfred Gíslason, a németek szakvezetője úgy fogalmazott, meglepte, hogy a magyarok védekezése ezúttal nem volt olyan jó.

„Az első félidőben is jól játszottunk, bár nem sikerült annyira kontrollálnunk a játékot, nem bírtunk Ancsinnal és Bánhidivel. De a legnagyobb gond az volt, hogy nem volt kapusteljesítményünk. Szünet után minden nagyszerűen működött, Wolff feljavult, ez döntött el a meccset a javunkra.”

Kapcsolódó
Elfogyott a második félidőre, kikapott a németektől a kéziválogatott
Az elődöntőbe jutás szempontjából fontos mérkőzést nyert meg a házigazda.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik