Sport

Több mint száz éve nem nyert ilyen játékos a profik között, mégse kap egy vasat sem

Orlando Ramirez / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Dunlap a győztesnek járó trófeával.
Orlando Ramirez / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Dunlap a győztesnek járó trófeával.

Nick Dunlap történelmet írt vasárnap a profi golfozók legrangosabb sorozatában, a PGA Tourban azzal, hogy amatőrként tornát nyert.

A kaliforniai versenyen profik között induló Dunlap volt az egyetlen amatőr nevező, de mind a négy napon remekelt és bár megingott, végül egy ütéssel legyőzte Christiaan Bezuidenhoutot. Dunlap sok tekintetben elképesztő teljesítményt villantott,

  • 1910 óta a legfiatalabb amatőrként indult PGA-versenyen 33 évesen,
  • 259 ütéssel pályarekordot állított föl,
  • ráadásul 33 év után nyert újra PGA-tornát egy amatőr.

Üröm az örömben, hogy a 8.4 millió dollár összdíjazású verseny megnyeréséért másfél millió helyett kereken nulla dollárban részesült.

Az Aftonbladet cikke ugyanis rámutat, hogy mivel a fiatal golfozó amatőr státuszú játékosként indult a tornán, így aztán annak megfelelően nem is kaphat érte pénzt. A versenykiírás értelmében a győztesnek járó összeget a második helyezett Bezuidenhout kapja.

Kapcsolódó
Nem véletlenül ütötték be magukat a szaúdiak a golfvilág elitjébe
Kedden jelentették be, hogy a professzionális versenygolf meghatározó szervezete, a PGA Tour összeolvad a szaúdiak által létrehozott LIV Golffal, és egy közös vállalat létrehozásával új alapokra helyezik a sportág szervezését. Ezzel a lépéssel Szaúd-Arábia a sportág amerikai életét is meghatározó szereplővé vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik