Sport

„Döntőt játszunk Magyarország ellen” – a veszprémi légiós szerint az életükért játszanak a magyarok ellen

Ujvári Sándor / MTI
Dragan Jacques Pechmalbec a Pick Szeged elleni rangadón.
Ujvári Sándor / MTI
Dragan Jacques Pechmalbec a Pick Szeged elleni rangadón.

Dragan Pechmalbec, a Telekom Veszprém szerb beállója döntőként tekint válogatottja magyarok elleni csoportmérkőzésére az Európa-bajnokságon.

A szerbek pénteken az első fordulóban 27-27-es döntetlent játszottak Izlanddal, pedig 130 másodperccel a vége előtt még három góllal vezettek. Ezzel szemben a magyarok 26-24-re legyőzték Montenegrót, amivel vezetik is a csoportot.

„Versenyben vagyunk, és holnap döntőt játszunk Magyarország ellen. Képesek vagyunk sokkal jobban játszani, mint tegnap.

Úgy fogunk játszani, mintha egy döntő lenne, mert a magyar válogatottnak szüksége van erre a két pontra a továbbjutáshoz, nekünk pedig a tegnapi döntetlen miatt azért, hogy életben maradjunk a tornán

– mondta Pechmalbec, aki azt is kiemelte, mivel sok magyar játékost ismer, gyorsabban megy a felkészülése.

A szerbek jobbszélsője, Bogdan Radivojevic négy idényt töltött Szegeden és kétszer lett bajnok, a balátlövő Uros Borzas pedig a NEKA-n nevelkedett, majd megfordult Tatabányán és Veszprémben is, így többen is jól ismerik a csapatot. Radivojevic ráadásul azt is elárulta, december óta készültek mindhárom csoportellenfelükre.

„Egy pontot szereztünk, ez azt jelenti, hogy még minden a saját kezünkben van. Lehet, hogy ez egy elszalasztott lehetőség volt, de úgy gondolom, továbbra is azokra a jó dolgokra kell koncentrálnunk, amiket szinte az egész meccsen csináltunk” – jelentette ki Antonio Gerona szövetségi kapitány.

A csoportok első két-két helyezettje jut tovább a középdöntőbe, míg az Európa-bajnok, vagy az olimpiai kvótával még nem rendelkező legjobb csapat kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy a selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn.

Kapcsolódó
Az Európa-bajnokságon szereplő irányítóval erősít a szegedi kézilabdacsapat
Vasárnap éppen a magyar válogatott ellenfele lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik