Sport

„Magunkat vertük meg, túl sok ostoba hibát követtünk el” – a montenegrói szélső többet remélt az Eb-meccsből

Marco Wolf / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Marco Wolf / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A magyar férfi kézilabda-válogatott 26-24-re legyőzte Montenegrót az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

A rendkívül szoros végjátékban minden esélye megvolt ellenfelünknek is az esélye jobb eredményre, de legjobban Palasics Kristóf védése fájt nekik, aki Branko Vujovic lövését hárította 25-24-nél. Az eset előtt Vlado Sola, Montenegró szövetségi kapitánya időt kért, de a találkozó után elmondta, hogy a tervet betartották játékosai, csak nem sikerült belőle végül betalálni.

„Az időkéréskor egy hetedik mezőnyjátékost akartam beküldeni, aztán rájöttem, hogy nincs több beállónk. A távoli lövés mellett döntöttünk, ami a mérkőzés során többször is bejött. Jó ötlet volt, de nem tudtuk jól kivitelezni. Védekezésben voltak problémáink, de akár nyerhettünk is volna, viszont rengeteget hibáztunk” – magyarázta a szövetségi kapitány.

A vezetőedzőnél sokkal kritikusabb volt Milos Vujovic. A montenegrói csapat játékosa négy gólt dobott a meccsen és húzóembere volt csapatának, így aztán érthető, hogy csalódott volt a lefújást követően.

Magunkat vertük meg, túl sok ostoba, elhamarkodot hibát követtünk el, ezt pedig egy ilyen csapat ellen nem lehet büntetlenül megtenni. Az utolsó 10 percben szerettünk volna egyenlíteni, de túl sokat hibáztunk. Azt is gondolom, hogy a játékvezetők minden fontos pillanatban ellenünk ítéltek, de újra elismétlem, magunkat vertük meg

– mondta a Tatabánya korábbi szélsője a Vijestinek.

Vujovic azt is kifejtette, hogy a magyarok „tudják, hogy kell feladni” egy meccset, ezért is akartak nagyot hajrázni ellenünk. Bánhidi Bencét is kiemelte, elmondása szerint nagyon megszenvedtek ellene védekezésben.

Kapcsolódó
Bánhidi Bence: Tökösek voltak a fiatalok az első meccsen
Sikerrel kezdett a férfi kézilabda-válogatott a németországi Eb-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik