Sport

Bánhidi Bence: Tökösek voltak a fiatalok az első meccsen

Marco Wolf / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Bánhidi Bence hat gólt szerzett
Marco Wolf / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Bánhidi Bence hat gólt szerzett
A magyar férfi kézilabda-válogatott 26-24-re legyőzte Montenegrót az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában. Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint az első meccsek mindig őrülten alakulnak, a lényeg a győzelem. Bánhidi Bence szerint a sikerhez az kellett, hogy oroszlánként küzdjenek.

„Az első meccs igazi őrület az edzők számára, ilyenkor mindig normális, hogy ennyi hibát követ el a csapat” – jelentette ki az M4 Sport kamerái előtt Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„A győzelem nagyon fontos, mert innentől nagyobb dolgokról is álmodhatunk. A meccs lüktetett: vezettünk, de visszajöttek, nem adtuk fel, elhúztunk, de megint visszajöttek. Volt lehetőségünk a négygólos vezetéshez is, le is zárhattuk volna a mérkőzést, de ezzel gondjaink akadtak.

Ám a lényeg, hogy győztünk, mindegy, mi történt. Csapatként harcoltunk, nagyon boldog vagyok.

A csapatkapitány Lékai Máté szerint tipikus első mérkőzés volt rengeteg hibával.

„Én is sokat rontottam, néha nem is értettem, mit csinálok. Sajnos a második félidőben nagyon megálltunk, végül nüanszok döntöttek. Kielemezzük majd a történteket, de nyilvánvaló, hogy jobban kell kézilabdáznunk.

Ugyanakkor, ha minden meccsen ilyen rosszul játszunk, ám nyerünk, azért boldogok leszünk.

A világversenyen debütáló jobbszélső, Krakovszki Zsolt elégedetten nyilatkozott.

„Azért nem voltam feszült, mert mindenki támogatott, és alapból sem vagyok izgulós típus. Nagyszerű érzés volt ennyi ember előtt játszani, és hogy nyertünk, az leírhatatlan. Fejben ott voltunk nagyjából, de olykor túlságosan is rohantunk.”

A másik újonc, Palasics Kristóf kapus nagyszerűen teljesített, és a végén kulcsfontosságú védéssel járult hozzá a győzelemhez.

„A végén arra gondoltam, bármi lesz, védenem kell. Örülök, hogy így sikerült. Ez a győzelem fontos volt nekem és a csapatnak is. Kavarognak bennem az érzések, örülök, de tudom, voltak hibáim, majd próbálom javítani azokat. A stábtól kapott bizalom és biztatás egy sportolónak nagyon fontos, és rengeteget segít. Köszönöm is mindenkinek, hogy én kaptam a lehetőséget, próbáltam szívvel-lélekkel élni ezzel.

Az, hogy itt lehetek, egy álom beteljesülése.

És hogy mi kellett a győzelemhez? Arra Bánhidi Bence adta meg a választ.

„Az kellett, hogy küzdjünk, mint az oroszlán. A legfontosabb, hogy a végsőkig harcoltunk, ez kulcsfontosságú volt. Hatvan percen keresztül egymásért voltunk a pályán, a fiatalokat segítették az idősek, az időseket húzták a fiatalok.

Abszolút megállták a helyüket, tökösek voltak az első meccsen, így kell beszállni egy ilyen tornába.

Kézilabda, férfi Európa-bajnokság, C csoport, 1. forduló

Magyarország – Montenegró 26-24 (14-14)
München
v.: Igor Covalciuc, Alexei Covalciuc (moldovai)
Magyarország: Palasics (kapus) – Szita 2, Bánhidi 6, Lékai 5, Sipos 1, Ancsin 2, Krakovszki Zs. 3, Bóka 2, Hanusz 1, Ligetvári, Bodó, Rosta 1, Ilic 1, Fazekas 1, Máthé 1

 

A csoport másik mérkőzésén:
Izland – Szerbia 27-27 (11-10)

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik