Sport

Ritkán látható hajrával mentettek pontot az izlandi kézisek az Eb-n

Czeglédi Zsolt / MTI
Az izlandi Aron Pálmarsson a legjobbkor rázta meg magát
Czeglédi Zsolt / MTI
Az izlandi Aron Pálmarsson a legjobbkor rázta meg magát
Szerbia 27-27-es döntetlent játszott Izlanddal az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű csoportjának első fordulójában,

A müncheni összecsapás első félidejében mindkét válogatott kapusa szenzációsan védett, a szünetre az izlandiak mehettek egygólos előnnyel (11-10).

A második félidőt Radivojevic és Djordjic góljaival kezdte Szerbia, és nem csupán átvette a vezetést, de onnantól kezdve állandósult a két-háromgólos előnye. Olyannyira, hogy amikorDjordjic 57:50-nél 27-24-re alakította az állást, talán mindenki elkönyvelte a szerb sikert.

Az izlandiak azonban óriási hajrát nyitottak: fél perccel később Pálmarsson megszerezte első gólját a mérkőzésen (27-25), majd Hallgrimsson kapus egy akción belül kétszer is hárított, Pálmarsson pedig 26 másodperccel a lefújás előtt 27-26-ra szépített.

És még nem volt vége: az egész pályás letámadás révén Izland pillanatok alatt labdát szerzett, Sigvaldi Gudjónsson pedig öt másodperccel a végső dudaaszó elhangzása előtt bedobta a pontot érő találatot (27-27).

A Veszprém izlandi balszélsője, Bjarki Már Elísson a mezőny legeredményesebb játékosaként hét gólt lőtt, és megválasztották a meccs legjobbjának. A túloldalon klubtársa, a beálló Dragan Pechmalbec lett a legeredményesebb öt találattal.

Kézilabda, férfi Eb, 1. forduló

B csoport:
Ausztria – Románia 31-24 (15-14)
Horvátország – Spanyolország 39-29 (18-14)

 

C csoport:
Izland – Szerbia 27-27 (11-10)
Magyarország – Montenegró 26-24 (14-14)

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik