Sport

Kézi-Eb: még az ellenfél álla is leesett a dán kapus parádéját látva

Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP
Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP

Dánia magabiztos győzelemmel, a csehek 23-14-es legyőzésével kezdte a kézilabda Európa-bajnokságot. Abban, hogy a csehek ilyen kevés gólt dobtak, abban óriási szerepe volt Emil Nielsennek, aki

a kapujára tartó 18 lövésből 13-at is kivédett, ami egészen hihetetlen, 72 százalékos hatékonyság. Beállása után az első 11 próbálkozásból kilencet hárított.

„Nehéz elfogadni, hogy leültetjük a padra Niklas Landint, erre berakják Emil Nielsent, aki aztán ilyen mérkőzést szállít. Fantasztikus volt, teljesen megérdemelten választották a meccs emberének. Frusztráló, ha szembetalálod magadat vele, de nem véletlen, hogy a Barcában véd. Fantasztikus játékos, azt most is bizonyította” – dicsérte a rivális kapusát Stanislav Kaspárek.

Lehúzta a rolót, majdhogynem lehetetlen volt, hogy gólt dobjunk neki. Ez volt a két csapat közti legnagyobb különbség.

Az első félidőben még tartottuk magunkat a szerintem a torna legnagyobb esélyesének számító Dánia ellen. De a második félidőben Emil egyszerűen zseniális volt” – értékelt Xavi Sabaté, a csehek szövetségi kapitánya.

A 26 éves Nielsen játszott az Aarhus, a Skjern és a Nantes csapatában, mielőtt 2022-ben leigazolta volna a Barcelona. A válogatottban 2018-ban debütált, de nem volt egyszerű dolga Landin és Kevin Möller mögött, viszont van már egy vb-aranya 2021-ből.

Kapcsolódó
Az egykori NB I-es gólkirály szerint a magyar kézilabda nem mindig a legjobb úton jár
A montenegrói kapitánynak, Vlado Solának fontos, hogy játékosai élvezzék a kézilabdát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik