Sport

„Többször gondoltam rá, hogy milyen lehet Debrecenben kézilabdázni” – a vetélytárstól érkezik irányító a Lokihoz

Kovács Tamás / MTI
Tóth Nikolett korábban játszott az FTC-ben is
Kovács Tamás / MTI
Tóth Nikolett korábban játszott az FTC-ben is
A nyártól a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapat irányítója lesz Tóth Nikolett, a klub csütörtökön jelentette be, hogy kétéves szerződést kötött a 22 éves, junior Európa-bajnok mosonmagyaróvári játékossal.

Tóth az Óbudai Sportiskolában kezdte pályafutását, aztán játszott a Ferencvárosban, majd kölcsönben szerepelt a Pénzügyőr, az MTK és a Mosonmagyaróvár csapatában is. Egészen fiatalon, 16 évesen bemutatkozott a felnőtt élvonalban, gólt is lőtt az FTC színeiben az első NB I-es mérkőzésén a Dunaújváros ellen.

Eddig összesen 105 NB I-es találkozón lépett pályára és 167 gólt szerzett. Az előző szezonban 21 gólig jutott az Európa Ligában a Mosonmagyaróvár játékosaként, a Bajnokok Ligájában pedig már négy szezonban is játszott a Ferencvárossal, legeredményesebb idényében 13-szor volt eredményes.

Tagja volt a 2019-ben junior Európa-bajnokságot nyerő, a 2018-as ifjúsági világbajnokságon második helyezett, illetve a 2017-es ifjúsági Eb-n bronzérmes korosztályos magyar válogatottnak is.

Kiemelte, sokat tanult és fejlődött Mosonmagyaróváron, szeret ott játszani, de eljött az ideje a váltásnak.

Többször gondoltam rá, hogy milyen lehet Debrecenben kézilabdázni, örülök, hogy összejött. Rendkívül izgatott vagyok, várom már, hogy bemutatkozhassak piros-fehér mezben és szeretnék sok-sok sikert elérni.

Bízom benne, hogy én és a csapat passzolunk majd egymáshoz. Beszéltünk is már erről Szilágyi Zoltán vezetőedzővel, aki megerősített ebben. Abszolút jó érzéseim vannak a Debrecenbe igazolással kapcsolatban és bízom a megérzéseimben” – fogalmazott Tóth.

A játékosnak azt a Vámos Petrát kell majd pótolnia, aki nyártól a francia Metzben játszik majd.

Kapcsolódó
„Ez a lehető legrosszabb sérülés” – elúszhatnak a norvég kéziklasszis olimpiai álmai
Heidi Löke hüvelykujját műteni kell, hónapokat kell kihagynia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik