Sport

„Egyike vagyunk a leggyorsabb csapatoknak” – a veszprémi kézis Eb-elődöntőről álmodik

Vasvári Tamás / MTI
A veszprémiek közül Ligetvári Patrik, Andreas Nilsson, Kentin Mahé és Ludovic Fabregas is ott lesz az Európa-bajnokságon
Vasvári Tamás / MTI
A veszprémiek közül Ligetvári Patrik, Andreas Nilsson, Kentin Mahé és Ludovic Fabregas is ott lesz az Európa-bajnokságon
Kentin Mahé, a Telekom Veszprém francia válogatott kézilabdázójának elmondása szerint Franciaországnak a legjobb négy közé kerülés a célja a szerdán rajtoló férfi Európa-bajnokságon.

„Természetesen már a nyári olimpia is a szemünk előtt lebeg, de jelenleg sokkal kisebb rajtunk a nyomás, mivel már megvan a kvótánk a játékokra. Nem kell egy plusz tornán részt vennünk a szezon közepén és nem kell elsőként végeznünk az Európa-bajnokságon, hogy biztosítsuk a helyünket. Ez nagyon nagy előny, így teljes mértékben az Eb-re tudunk koncentrálni” – mondta az M4 Sportnak Mahé.

Kiemelte, hogy a francia válogatottból csak néhányan mondhatják magukat Európa-bajnoknak, így mindenki éhezik a sikerre, mivel ez az egyik legnehezebben megnyerhető cím.

A franciák Észak-Macedóniával néznek szembe a nyitómérkőzésükön, Mahé szerint az eddig látott felkészülési mérkőzések és videóelemzések nem mutatták meg a riválisban rejlő potenciált. Hangsúlyozta, hogy az első meccs mindig nehéz, mivel a csapatok még nem tudják, hogy mire számíthatnak egymástól, éppen ezért nagyon koncentráltak és szeretnének jól szerepelni, jó benyomást kelteni.

„Minden poszton komoly minőséget képviselünk, és különböző stílusú védekezést, illetve taktikát tudunk alkalmazni, emellett nagyon sok tapasztalt játékosunk van.

Erős a védekezésünk és szeretünk megjátszani minden helyzetet, ez nem titok. Egyike vagyunk a leggyorsabb csapatoknak, és sokkal többet támadunk másoknál

– emelte ki a francia válogatott erősségeit az olimpiai bajnok klasszis, majd hozzátette: ezzel együtt a lehető legjobb formájukat kell majd mutatniuk.

Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a franciák az utóbbi években szinte mindig beverekedték magukat az elődöntőbe, így most is a legjobb négy közé kerülés a cél. A kétszeres világbajnok Mahé 2018-ban Eb-3. volt, Franciaország 2014-ben volt legutóbb Európa-bajnok.

A francia válogatott 19 fős Eb-kerete

kapusok: Samir Bellahcene (THW Kiel), Charles Bolzinger (Montpellier), Rémi Desbonnet (Montpellier)
balszélsők: Hugo Descat (Telekom Veszprém), Dylan Nahi (Kielce)
balátlövők: Nikola Karabatic (Paris Saint Germain), Timothey N’Guessan (FC Barcelona), Élohim Prandi (Paris Saint Germain)
irányítók: Kentin Mahé (Telekom Veszprém), Nedim Remili (Telekom Veszprém)
beállósok: Ludovic Fabregas (Telekom Veszprém),– Luka Karabatic (Paris Saint Germain), Karl Konan (Montpellier) , Nicolas Tournat (Kielce)
jobbátlövők: Dika Mem (FC Barcelona), Melvyn Richardson (FC Barcelona)
jobbszélsők: Benoit Kounkoud (Kielce), Yanis Lenne (Montpellier), Valentin Porte (Montpellier)

Kapcsolódó
„Látjuk, mennyire erős a mezőny, az összes világverseny közül az Eb-n a legerősebb” – az első tízbe kerülne a kéziválogatott
Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint kiemelt fontosságú lesz a Montenegró elleni nyitómeccs.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik