Sport

Döbbenetes feltámadást produkált a magyar kézilabdacsapat

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

A Vác hazai pályán, hatalmas hajrát bemutatva 28-28-as döntetlent játszott a horvát Podravka Koprivnica együttesével a női kézilabda Európa Liga csoportkörének első fordulójában, vasárnap.

A főtáblás szereplést a selejtezőből kiharcoló Vác csapatként igyekezett ellensúlyozni a riválisnál remeklő, az első negyedórában ötször eredményes Tina Barisic teljesítményét. Tartotta is a lépést: két gólnál nagyobb előnyre nem tudott szert tenni a horvát bajnokság éllovasa, majd Bukovszky Anna védéseinek és a Podravka Koprivnica hétperces gólcsendjének is köszönhetően 9-8-nál először vezetett Herbert Gábor együttese. A szoros első félidő a horvátok egytalálatos előnyével zárult, írja az MTI.

Kettős emberelőnyben nem tudott fordítani a Vác a második félidő elején, hamarosan aztán a vendégek kerültek kettős fórba és ezt kihasználva 18-14-re elléptek. Gyors egymásutánban kétszer is időkérésre kényszerült Herbert, mivel együttese már 21-15-ös hátrányban volt bő tíz perccel a szünet után. A kilencgólos Barisic piros lapja a második játékrész derekához közeledve nem törte meg a vendégeket, nyolc találatra elléptek a sok hibával játszó Váctól (17-25).

Bő hat perccel a dudaszó előtt 28-21-es vendég előny állt az eredményjelzőn, innen azonban hatalmas hajrába kezdett a Vác, a záró két percre két gólra faragta a különbséget.

Ráadásul az utolsó bő egy percre kettős emberelőnybe került – immár mínusz egynél –, miután a 21 másodperce kiállított Nikolina Zadravec visszatért a pályára. Hosszú támadással egyenlített a Vác, ezzel pontot mentve a már elvesztettnek hitt találkozón.

Kapcsolódó
BL-es topcsapatba igazol a magyar kézis
Vámos Petra Franciaországban folytatja.

Érdekesség, hogy a Podravka Koprivnica kispadján az az Ivica Obrvan ült, aki a horvát válogatott szövetségi kapitányaként hasonlóan nagy előnyből alulmaradt a magyar válogatottal szemben a dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokságon decemberben.

Barisic mellett a vendégektől a hat találatig jutott Katarina Pandza remekelt. Hazai részről Tyiskov-Helembai Fanny hétszer volt eredményes, a vb-n szerepelt váci játékosok közül Kuczora Csenge ugyancsak hét gólt szerzett, Bukovszky Anna nyolc lövést hárított.

Európa Liga-csoportkör, 1. forduló, A csoport

Praktiker-Vác – Podravka Koprivnica (horvát) 28-28 (12-13)

lövések/gólok: 52/28, illetve 45/28
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 5/4
kiállítások: 10, illetve 18 perc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik