Sport

800 ezer követőt szerzett az Instagramon a vb-döntőt játszó 16 éves dartsos

Zac Goodwin / PA Images via Getty Images
Zac Goodwin / PA Images via Getty Images

A vb-döntőt ugyan elveszítette Luke Littler, ám a 16 éves dartsos elérte, hogy mindenki odafigyeljen rá, aki szereti a sportágat.

Elég, ha annyit mondunk:

a vb előtt 4000 követője volt az Instagramon, csütörtök este viszont már a 800 ezres határt is átlépte.

Ennél is fontosabb viszont számára, hogy bekerült a Premier League idei mezőnyébe, így ő lett a sorozat történetének legfiatalabb résztvevője. A nyolcas mezőny további tagjai: az újdonsült világbajnok Luke Humphries, a címvédő Michael van Gerwen, a tavalyi Premier League-ezüstérmes Gerwyn Price, valamint Michael Smith, Peter Wright, Rob Cross és Nathan Aspinall, vagyis hat vb-győztessel is megmérkőzhet majd Littler.

„Hihetetlen érzés, hogy a Premier League-ben játszhatok. A vb-döntő után előbb letudtam a nyilatkozatokat, majd találkoztam a családommal, aztán a menedzserem félrehívott, és azt kérdezte, akarom-e? Én meg azt mondtam, persze, csináljuk, mert lehet, többször nem lesz rá lehetőség. Fantasztikus élmény vár rám” – mondta Littler.

A Premier League február elsején, a walesi Cardiffban rajtol, majd további 15 minitornára kerül sor, és a legjobb négy május 23-án, Londonban mérkőzik meg a trófeáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik