Sport

Kétszettes előnyről kapott ki a vb-döntőben a csodatini, de így is új dartsvilágbajnokot avattak

Zac Goodwin/PA Images via Getty Images
Zac Goodwin/PA Images via Getty Images

Luke Humphries nyerte a dartsvilágbajnokság döntőjét, amelyben 7-4-re múlta fölül a szupertehetséget, a 16 éves Luke Littlert.

Belehúztak a felek, először Humphries húzott el és nyerte meg az első szettet, amit ellenfele kezdett, majd Littler rázta meg magát és tett ugyanígy. Látszólag el is bizonytalanodott tőle Humphries, mert elmaradoztak a triplák, a harmadik szettben pedig már kétleges hátrányba került, de egy őrületes hajrával három leget nyerve lépett el 2-1-re.

Visszaesett mindkét játékos teljesítménye 90-es átlag alá, amiből hosszú távon Littler jött ki jobban, ráadásul döntő pillanatban jobban is dobott kiszállókat, 2-2-nél még lehetetlen volt megtippelni a végső győztest.

Ötödik nekifutásra aztán összejött egy brék nélküli szett, pedig Humphriesnek esélye lett volna újra előnybe kerülni, ami meg is zavarhatta, mert 6 leget veszített zsinórban!

Ennek ellenére meg tudta magát rázni, négy brékkel végződő leg következett, Humphries pedig egy zseniális 170-es kiszállóval is mutatta, korai lenne még temetni.

A szett megnyeréséért ráadásul elszámolta magát Littler, de véletlenül két tripla 18 is becsúszott, a dupla kettes kiszállót pedig elrontotta. Stílszerűen újabb brékkel zárkózott 4-3-ra Humphries, majd egy igazi klasszikushoz méltón kiegyenlített 4-4-re is, sőt lendületből még két szettet nyerve a világbajnoki cím előszobájába került, pedig Littler is villantott egy 170-es kiszállót.

Egyre magabiztosabban dobálta a triplákat Humphries és mivel mindketten hozták a legeket, amiket kezdtek, első nekifutásra brékkel kellett kiharcolnia a mindent eldöntő szettet. 125-re viszont elsőre nem jött a kiszálló, mert kétszer is a bullba hajította a dartsot. Littler viszont meglepetésre a 25-t sem tudta megoldani, Humphries pedig még egyszer nem hibázott.

Mivel Humphries életében először jutott fináléba, már a döntő előtt biztossá vált, hogy új világbajnoka lesz a dartsnak. Ez az érdem szerdától Luke Humphriesé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik