Sport

Létezne ma a Győr, ha nincs meg a türelem? – Bukarestben az ETO a példa

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A korábbi kiváló jobbszélső, a játékoskorában négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Cristina Varzaru manapság a román élcsapat, a CSM Bukarest csapatvezetőjeként dolgozik, amelyet rengeteg kritika ér, mert bár otthon jelenleg másfél szezon óta veretlen, de a nemzetközi mezőnyben már elmaradnak a sikerek:

a bukarestiek a 2016-os BL-győzelem után még kétszer eljutottak a Final Fourba (mindkétszer harmadikak lettek), az elmúlt években azonban rendre a negyeddöntő jelenti a végállomást.

Amikor erről kérdezte a gsp.ro, akkor Varzaru azt válaszolta, igazságtalannak gondolja, amikor a bukarestiek költségvetését vetik a szemére, mert szerinte például egy Brest annyiból gazdálkodik, mint a két bukaresti csapat összesen, vagy említette, hogy a Győr költségvetése majdnem háromszorosa a CSM-ének. Szerinte legalább 5-6 olyan klub van, amely tehetősebb náluk, van közte román is.

Ami pedig a BL-t illeti, mint mondta, a klub mindössze 15 éves, ez alatt sikerült egyszer megnyerni a sorozatot, kétszer pedig bronzérmet nyerni, ami szerinte kifejezetten jó szereplés. Persze minden évben Final Fourba akarnak jutni, de más klubok is így vannak ezzel. Majd ismét az ETO-t hozta fel.

Nyolc szezonban is próbálkoztak, mielőtt először sikerült megnyerniük a Bajnokok Ligáját. Mi lett volna, ha két-három év után a vezetőség azt mondja, nem éri meg a befektetett pénz és visszatáncolnak? Létezne ma még a Győr? Ha azon problémáztak volna, hogy valami nem sikerült, a női kézilabda egyik szuperhatalma nem létezne. Egy csapat így épül fel, idő kell hozzá

– mondta Varzaru.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik