Sport

Marco Rossi fia elmondta, mi hiányzik a magyar pólósokból, és szívesen csatlakozna apja stábjához

Luigi Mariani / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Luigi Mariani / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Simone Rossi, a Genesys-OSC Újbuda vízilabdázója egyszer szívesen csatlakozna édesapja, a magyar labdarúgó-válogatottat irányító Marco Rossi szakmai stábjához.

„Én is futballoztam, édesapám tartott nekem edzéseket 10 éves koromig, de aztán azt tanácsolta, jobban tenném, ha másik sportágat választanék magamnak.

Hat évvel ezelőtt B licences edzői képesítést szereztem, emellett elvégeztem a mérkőzéselemző tanfolyamot is. Sokat tanulok, hogy valóra váltsam egyik nagy álmom, hogy édesapám edzői csapatában dolgozhassak

– mondta az M1-nek a 31 éves sportoló, aki nagyon büszke édesapjára.

Megfogalmazása szerint a Marco Rossit körülölelő rajongás hatalmas örömöt és boldogságot jelent az egész család számára.

„Amióta Magyarországra érkezett, óriási tisztelet és megbecsülés övezi. Eleinte a személyisége és embersége ragadta meg a szurkolókat, majd szakvezetőként is bizonyított. Azokat az értékeket, amelyeket átadott nekem, tovább akarom vinni és hasznosítani, mert szeretnék hasonlítani rá. Büszkeséggel tölt el, amit elért és ahogy viszonyulnak hozzá Magyarországon” – mondta Simone Rossi.

A vízilabdára áttérve kifejtette: jó döntés volt neki is Magyarországra igazolnia, amit már korábban is tervezett, de akkor nem keresték, így Olaszországban maradt. Hozzátette, egyéves szerződést kötött az OSC-vel, majd kiderül, lesz-e folytatása.

Már játékosként is csodálattal tekintettem Varga Dánielre. Különleges, hogy most ő a vezetőedzőm. Nagyszerű szakember, aki megérti a játékosait és sokat segít a fiataloknak a fejlődésben

– mondta a játékosként olimpiai és világbajnok edzőjéről Simone Rossi, aki megjegyezte: a nemzetközi kupában várakozáson alul szerepelt a fővárosi klub, amelynek az egész idény nehezen indult, mert hét meghatározó játékosa is távozott nyáron.

A bajnokságban negyedik helyen álló csapat olasz légiósa szerint a magyar vízilabdázók technikailag a legképzettebbek a világon, azaz olyanok, mint a brazilok a futballban. Ugyanakkor hozzátette, szerinte a mentális felkészültségben akadnak hiányosságok, mert nem mindenkiben van meg az az ösztön, hogy a végsőkig harcoljon és feláldozza magát a mérkőzés minden másodpercében, ráadásul ha nem jól alakulnak a dolgok, egyesek hajlamosak magukba roskadni. Simone Rossi viccesen megjegyezte:

ha a játék mentális szegmensében is a legjobbak lennének a magyarok, akkor minden olimpián aranyérmet nyernének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik