Sport

„Ahányszor látom őt énekelni a magyar himnuszt, kiráz a hideg” – Marco Rossi fia Magyarországra igazol

Luigi Mariani / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Luigi Mariani / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olasz lapok már szerdán írtak róla, majd csütörtökön reggel az OSC vízilabdacsapata is bejelentette, hogy – több más érkező mellett – Simone Rossit is leigazolta a következő szezontól. A 30 éves játékos a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a fia.

„Meglepetés volt az OSC hívása, úgy gondoltam, hogy az Ortigiánál folytatom, még akkor is, ha ez az év nagyon nehéz és áldozatokkal teli volt.

De az ötlet, hogy a vízilabda premier ligájában játsszak, azonnal felkeltette az érdeklődésemet. 30 éves vagyok, és úgy gondolom, hogy ez a lépés egy utolsó nagy, minőségi ugrás a pályafutásomban

nyilatkozta a vlv.hu-nak Simone Rossi, aki az ob I-et a labdarúgó Premier League-hez hasonlította, sok topcsapattal és kiváló játékosokkal. Az a vágya, hogy valamilyen trófeát begyűjtsön a csapattal.

Simone Rossi azt is elmondta, döntésében szerepet játszott az is, hogy közelebb legyen édesapjához. Magyarország befogadta a családját, amiért mindig hálásak lesznek.

Ő már tíz éve van Magyarországon, és ahányszor látom őt énekelni a magyar himnuszt, kiráz a hideg

– mondta és megjegyezte, így az apja élőben meg tudja őt nézni az OSC meccsein, míg ő maga ki tud járni a labdarúgó-válogatott találkozóira.

Simone Rossi a Bresciánál kezdte pályafutását, majd a Posillipóban és az Aquachiara csapatában szerepelt. 2019 óta erősíti az Ortigiát.

Ami az OSC-t illeti, komoly játékosomozgás lesz a nyáron. Távozik Angyal Dániel, Bundschuh Erik, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Dala Döme, Lévai Márton, Manhercz Krisztián és Szűcs Dániel, míg Rossi mellett Baksa Benedek, Lars ten Broek, Gaszt Roland, Grieszbacher Márk és Szalai Péter érkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik