Sport

Magyar válogatott kézisekkel erősíthet a két legjobb lengyel csapat

Jonathan NACKSTRAND / AFP
Máthé Dominik és Szita Zoltán is Lengyelországban folytathatja pályafutását
Jonathan NACKSTRAND / AFP
Máthé Dominik és Szita Zoltán is Lengyelországban folytathatja pályafutását

Lapértesülés szerint a következő szezonban Máthé Dominik és Szita Zoltán is Lengyelországban folytatja pályafutását. A Sport.tvp.pl úgy tudja, hogy előbbi az Industria Kielcéhez csatlakozik, utóbbi pedig visszatér korábbi sikerei színhelyére az Orlen Wisla Plock kézilabdacsapatához.

A 24 éves jobbátlövő, Máthé Dominik 2020-ban a Balatonfüredtől először a norvég Elverumhoz igazolt, ahonnan két évvel később a francia PSG szerződtette. Párizsban azonban nem tudott kiteljesedni, ugyanis térdszalagszakadás miatt tavaly februártól egy évig nem kézilabdázhatott.

Az már novemberben kiderült, hogy a felek nem hosszabbítanak szerződést.

A lengyel portál szerint a Talant Dujshebaev vezette Kielce azóta keresi a megfelelő játékost erre a posztra, hogy februárban Nedim Remili a Telekom Veszprémhez igazolt.

Az elmúlt hetekben többször is szóba került Branko Vujovic (Hannover) visszatérése, de a lengyel bajnok végül Máthé mellett döntött.

A balátlövő Szita Zoltán nem ismeretlen Lengyelországban, hiszen a 25 éves játékos 2019-2022-ben játszott már Plockban, hogy utána hazatérjen a szegediekhez. A lengyel csapat eddig egy játékost érkezését jelentette be a 2024-25-ös idényre: a bosnyák válogatott jobbátlövő Marko Panic a Montpellier-től érkezik.

Frissítünk!

A Kielce péntek délben hivatalosan is bejelentette Máthé Dominik érkezését.

Kapcsolódó
A szegedi kézicsapattal hozták hírbe a svéd klasszist
Kétszer nyert Eb-t, klubjával pedig volt BL-győztes és német bajnok is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik